Regina Elisabeta a II-a a împlinit 90 de ani

1 68832 original jpg jpeg

Astăzi, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord îşi sărbătoreşte cea de-a 90-a aniversare.

Pe 21 aprilie 1926,la Londra,venea pe lume Elizabeth Alexandra Mary de Windsor,cea pe care o lume întreagă o ştie acum drept Regina Elisabeta a II-a. Tatăl său,Prinţul Albert,Duce de York,a fost proclamat rege în anul 1936,devenind Regele George al VI-lea. Odată cu intrarea în nefiinţă a regelui,la 6 februarie 1952,Elisabeta a preluat conducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

La vârsta de 21 de ani,s-a căsătorit cu Prinţul Philip Mountbatten şi au avut patru copii,pe Prinţul Charles de Wales,moştenitor al tronului,pe Prinţesa Anne,pe Prinţul Andrew şi pe Prinţul Edward. În prezent,Regina Elisabeta a II-a are opt nepoţi şi cinci strănepoţi.

Mai multe evenimente îi marchează aniversarea

Pentru a marca a 90-a aniversare a Reginei,Casa Regală Britanică a făcut publice o serie de fotografii făcute imediat după Paşte de renumita fotografă Annie Leibovitz (vezi foto mai sus). Ea a surprins-o pe Regina Elisabeta în 3 ipostaze:alături de cei cinci strănepoţi şi doi dintre cei mai mici nepoţi,împreună cu fiica sa,Prinţesa Annie,şi într-o plimbare cu patru dintre câinii ei,la Castelul Windsor.

Cum tot pe 21 aprilie 2016 se împlinesc 500 de ani de la înfiinţarea serviciului poştal britanic,au fost create timbre speciale cu reprezentanţii Casei Regale. În unul dintre ele apar patru generaţii ale familiei regale britanice,Regina Elisabeta a II-a,Prinţul Charles,Prinţul William şi micul Prinţ George. Fotografiile au fost realizate de fotograful oficial al Poştei Regale,Ranald Mackechnnie,la Palatul Backingham,acum un an şi jumătate şi au fost păstrate secrete până acum.

Tot astăzi,Regina va lua parte în Alexandra Gardens din Windsor,la dezvelirea unei plăci comemorative,la 400 de ani de la moartea dramaturgului William Shakespeare.

Potrivit Agerpres,tot în preajma aniversării Reginei,vor fi organizate trei expoziţii în cadrul cărora vor fi prezentate piese vestimentare din garderobareginei. Prima dintre ele va fi vernisată chiar astăzi,la Palatul Holyroodhouse,reşedinţa din Scoţia a suveranei. Expoziţia este alcătuită din piese confecţionate din tartan.

Ştiai că…

… din 1748,aniversarea suveranilor britanici este sărbătorită în mod oficial în a doua sâmbătă a lunii iunie? Atunci,are loc o ceremonie care poartă denumirea Trooping the Colour (parada de schimbare a gărzii) Din anul 1987,regina Elisabeta a II-a a preferat să apară la paradă într-o trăsură şi nu călare. La paradă iau parte 1000 de militari,dintre care 200 călare,peste 200 de muzicieni. Anul acesta,evenimentul va avea loc pe 11 iunie 2016.



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg