FOTO Cele mai frumoase destinaţii pe care le poţi vizita toamna aceasta. Continuă sezonul vacanţelor cu călătorii speciale!

1 shutterstock 132573401 jpg jpeg

Toamna a început să îşi intre cu adevărat în drepturi, însă sezonul vacanţelor încă nu s-a terminat. Bifează pe lista cu călătorii şi cele mai frumoase destinaţii pe care le poţi vizita toamna aceasta!

Deşi vara este vedeta concediilor, toamna poate fi cea mai bună perioadă a anului pentru a călători. Te poţi plimba în voie, fără ca străzile oraşelor să fie aglomerate, nu este nici prea cald, dar nici prea frig, peisajele sunt superbe, iar preţurile sunt mai accesibile, decât în sezonul estival. Dacă te gândeşti să evadezi într-o scurtă vacanţă, îţi propunem o listă cu destinaţii, numai bune de vizitat toamna.

Amsterdam, Olanda

Amsterdam este oraşul care atrage anual milioane de vizitatori. Lunile de toamnă sunt ideale pentru călătorii, deoarece nuanţele de galben, roşu şi portocaliu înfrumuseţează întregul peisaj, preţurile la unităţile de cazare şi la avion sunt accesibile şi poţi vizita în voie oraşul, fără să mai stai la cozi interminabile. Frunzele frumos colorate ale toamnei te îndeamnă să încerci plimbările de-a lungul canalelor din Amsterdam, iar muzeele şi cafenelele abia aşteaptă să îşi primească turiştii.

Ontario, Canada

stanga
dreapta
5 amsterdam jpg jpeg
4 ontario jpg jpeg
2 lisabona jpg jpeg
6 toscana jpg jpeg

Provincia Ontario este una dintre destinaţiile cele mai căutate de la începutul lunii septembrie şi până în noiembrie. De ce? Pentru că nimic nu este mai spectaculos decât o plimbare în pădurile din această regiune, cu trenul sau cu maşina. În Ontario, ai ocazia să vezi un peisaj splendid, care include unii dintre cei mai vechi copaci din lume, munţi, insule, cascade şi râuri. De asemenea, în regiunea Ontario, se află unele dintre cele mai mari oraşe din Canada, Toronto şi Ottawa. Cu atât de multe obiective de vizitat, îţi recomandăm să îţi planifici cu exactitate locurile în care îţi doreşti să ajungi ca să nu ratezi vreun punct de reper important.

Citeşte şi: Unde îşi petreceau vacanţele cele mai senzuale actriţe de altădată. Bardot şi-a pus amprenta asupra satului Saint Tropez

Toscana, Italia

Italienii iau în serios recolta de toamnă, iar în fiecare an, în Toscana, se ţin festivaluri importante în care castanele, dovlecii, vinurile şi dulceţurile sunt vedetele. Începutul lunii octombrie este momentul ideal pentru a face o excursie în Toscana, când temperaturile sunt mai blânde în timpul zilei şi răcoroase noaptea, iar peisajul este plin de culori frumoase şi de mirosuri tradiţionale. În această regiune, te poţi plimba prin pădurile toscane, poţi încerca pastele autentice cu ciuperci porcini, poţi merge la vânătoare de trufe şi poţi degusta unele dintre cele mai bune vinuri din lume, fabricate în Toscana.

Lisabona, Portugalia

Unul dintre avantajele călătoriilor în afara sezonului estival este preţul scăzut. Capitala Portugaliei este o opţiune iefină de călătorie şi nu dezmăgeşte la capitolul obiectivelor turistice. În Lisabona, te poţi plimba prin centrul oraşului, unde poţi explora arhitectura milenară, muzeele şi Piaţa Rossio, poţi vizita Castelul Sao Jorge şi poţi merge la Largo do Carmo, cu uşurinţă. De asemenea, în Lisabona există o mulţime de hosteluri şi hoteluri cu preţuri accesibile, iar mijloacele de transport în comun sunt la tot pasul.

Citeşte şi: Cele mai scumpe vacanţe ale artiştilor faimoşi. Cât au putut să cheltuiască? 

  • Înainte să te decizi să pleci într-una dintre destinaţiile enumerate, îţi recomandăm să te informezi cu privire la condiţiile de intrare în aceste ţări, impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock