FOTO Obiceiurile stranii ale membrilor monarhiei britanice. În deplasări, Prinţul Charles foloseşte doar hârtie igienică proprie

1 shutterstock 105378188 jpg jpeg

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit conduce una dintre cele mai stabile şi mai vechi monarhii din istorie. Majestatea Sa este, de asemenea, una dintre persoanele aflate în centrul atenţiei publicului, mai ales acum, când multe detalii despre viaţa ei privată complexă şi cea a familiei sale ies la iveală datorită serialului „The Crown‟.

Membrii monarhiei britanice sunt obişnuiţi să trăiască respectând un set de reguli şi obiceiuri, menite să le transforme zilele într-o experienţă fascinantă pentru orice om de rând. Iată ce fac membrii casei regale englezeşti! Unele lucruri sunt inedite, iar fruntaşul în clasament este însuşi Prinţul Charles, care merge peste tot pe unde are întâlniri de rang înalt cu propriul vas de toaletă şi propria hârtie igienică.

Cum îşi fac buchetele de nuntă

Indiferent de titlul sau de rangul nobiliar în linia de succesiune la tron, toţi membrii familiei regale trebuie să respecte o regulă simplă în ceea ce priveşte buchetele de flori de la nuntă: trebuie să conţină mirt din tufişul pe care însăşi Regina Victoria l-a plantat în curtea Casei Osborne, în 1845. Această floare specială simbolizează iubirea, fertilitatea şi inocenţa.

Comunică folosindu-se de genţi

Pe lângă faptul că sunt un accesoriu esenţial în toate ţinutele reginei, genţile şi poşetele servesc şi unui alt scop, destul de subtil. Acestea sunt folosite de monarh pentru a comunica cu gărzile sale de corp şi cu personalul, în general. Potrivit biografului regal Hugo Vickers, dacă regina decide să mute geanta de la braţul stâng la dreaptul sau o pune pe podea, înseamnă că vrea să părăsească locul.

Prinţul Charles călătoreşte cu propriul vas de toaletă şi cu hârtia igienică

Potrivit biografului englez Tom Bower, prinţul Charles este o persoană foarte excentrică, într-atât, încât atunci când călătoreşte sau trebuie să stea undeva departe de casă, se asigură că un camion cu lucrurile sale personale îl urmează până la destinaţie. Printre bunurile pe care le aduce cu el se numără patul, cearşafurile şi păturile sale, precum şi scaunul de toaletă şi sulurile de hârtie igienică.

Regina circulă fără paşaport şi permis de conducere

Spre deosebire de ceilalţi membri ai familiei regale, regina Elisabeta nu foloseşte - şi nici nu are nevoie – paşaport, pentru a călători. Raţionamentul din spatele acestui fapt are şi o logică: ea este cea care emite documentele tuturor oamenilor de rând şi a nobililor britanici. Din acelaşi motiv regina nu are nici permis de conducere.

Bebeluşii regali îmbracă aceeaşi ţinută pentru botez

Era anul 1841, când regina Victoria şi-a botezat fiica, pe prinţesa Victoria. Pentru această ocazie, ea a comandat o rochiţă frumoasă, numită „rochia Honiton‟. Încă din acea zi, ţinuta a fost purtată de nu mai puţin de 62 de bebeluşi regali, care au fost botezaţi purtând exact aceeaşi rochie, vreme de 162 de ani. În cele din urmă, rochia a fost retrasă, pentru a putea fi păstrată. Pentru botezul fiului prinţului Edward, în 2008, regina a făcut o replică exactă. Bebeluşii botezaţi după anul 2008 au purtat această replică a rochiei.

Regina are două zile de naştere

Chiar dacă Regina s-a născut la 21 aprilie 1926, un decret naţional îi cere să-şi sărbătorească ziua de naştere, ca de obicei, dar să celebreze evenimentul şi în a doua sâmbătă a lunii iunie. Acest lucru se datorează faptului că, potrivit tradiţiilor britanice, monarhii trebuie să-şi sărbătorească zilele de naştere vara, când vremea este bună şi parada, cunoscută sub numele de „Trooping the Color‟, poate avea loc fără niciun obstacol.

@shutterstockRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg