Frank Sinatra: a avut sau nu legături cu Mafia? De ce a vrut artistul să se sinucidă

4 profimedia 0154662601 jpg jpeg

Una dintre cele mai bune voci ale secolului XX, Frank Sinatra a avut o viaţă tumultoasă, cu multe realizări, dar şi cu decepţii pe plan sentimental. În afara succesului de pe scenă, artistul a fost un personaj interesant şi din punct de vedere al activităţii politice.

Frank Sinatra s-a născut în 1915 în New Jersey. În adolescenţă s-a decis să se îndrepte către o carieră muzicală, iar 20 de ani s-a remarcat în lumea spectacolului. „New York, New York”, „Come Fly with Me”, „My Way”, „My Blue Heavens”, „The Lady is a Tramp”, „Three Coins in the Fountain”, „Witchcraft”, „I've Got You under My Skin”, „My Kind of Town”, „Autumn in New York”, „Stranger in the Night”, „L.A Is My Lady” sunt hiturile de care se leagă numele său. Sinatra a avut şi o carieră cinematografică, primind chiar un Oscar pentru rolul secundar din filmul „De aici în eternitate”.

De tânăr, Sinatra s-a implicat şi în politică. A fost un simpatizant al Partidului Democrat şi a avut legături cu preşedinţii americani. În 1944, după ce i-a trimis o scrisoare de susţinere lui Franklin D. Roosevelt, Sinatra a devenit, la dorinţa preşedintelui, figura principală a campaniei sale. Mai târziu, l-a susţinut pe Harry S. Truman. Dintre toţi preşedinţii SUA, cel mai apropiat a fost de John F. Kennedy. Mai târziu, şi-a îndreptat opţiunile către Partidul Republican.

 Legăturile cu Mafia

S-a speculat că Sinatra ar fi avut legături şi cu Mafia. Artistul a fost la Conferinţa Mafiei de la Havana din 1946, după care un ziar a publicat ştirea cu titlul „Ruşine, Sinatra!”. Tot presa a vorbit despre prietenia lui cu gangsterul Sam Giancana, cu care juca adesea golf în Nevada. FBI a avut un dosar de 2403 pagini pe numele lui Sinatra, care a fost făcut public în 1998. Legăturile sale cu Mafia au încetat în momentul în care a devenit un apropiat al familiei Kennedy – Bobby, fratele lui JFK, conducea o operaţiune în privinţa crimei organizate.  

De ce a încercat să îşi ia viaţa

Artistul ar fi încercat să se sinucidă, motivul fiind relaţia sa tumultoasă cu Ava Gardner, cu care s-a căsătorit în 1951. Pasiunea intensă dintre ei şi gelozia care i-a măcinat au răbufnit adesea în certuri, Sinatra fiind pe punctul de a-şi lua viaţa, devastat că frumoasa Gardner îl va părăsi. Despre Ava Gardner, artistul ar fi spus să a fost iubirea vieţii lui. Cei doi au pus punct, în cele din urmă, relaţiei, în 1957, după ce ambii au călcat strâmb. Au rămas însă prieteni pentru tot restul vieţii.  



Recente

Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg