Cum ne influenţează intrarea lui Jupiter în Capricorn! Anul 2020 aduce vremuri grele pentru aceşti nativi

1 capricorn jpg jpeg

Jupiter urmează să intre în Capricorn, la începutul lunii decembrie, mai exact, pe 2 decembrie, ceea ce va aduce momente dificile pentru Capricorni, întrucât vor avea de înfruntat numeroase provocări.

Potrivit astrologului Hermina, Jupiter va intra stingher pe teritoriul inamicului, pe data de 2 decembrie (ora 20:31), ştiind că îl aşteaptă vremuri grele. Dupa un an în care a fost la el acasă, tranzitul său prin Capricorn i se va părea închisoare. De ce? Fiindcă este ţinut din scurt, neputând să-şi exprime exuberanţa şi optimismul legendar, fiind transformat într-un lacheu al lui Saturn şi Pluto.

Jupiter în Capricorn va însemna pentru mulţi dintre noi o întoarcere la realitate, o coborâre cu picioarele pe pământ, într-un context astral deja delicat. Influenţele sale se vor exercita mai pragmatic, cu direcţie specifică, concentrându-se pe drumul pe care trebuie să-l parcurgem. Deznădejdea şi senzaţia că orizonturile ni se închid sunt trăiri pe care le experimentează cei care au o abordare superficială, o viziune lipsită de realism, care nu se angajează sincer şi total în misiunea lor. Dorinţa de explorare, de experimentare, de a intra cu curaj în necunoscut nu vor fi agreate în perioada lui Jupiter în Capricorn, care, pe parcursul a 12 luni, se va axa pe conştientizarea nevoilor reale la nivel individual şi social, potrivit unei postări făcute pe Facebook de către a

Primul aspect pe care îl face odată intrat în Capricorn este un careu timid cu Chiron, pe data de 8 decembrie, urmat de un trigon cu Uranus pe 15, aceeaşi lună. Încă de la început suntem îndemnaţi să conştientizăm şi să reflectăm la punctele sensibile pe care le ornăm inteligent cu intenţia de a le transforma în atuuri. Însă acestea ne vor fi cu adevărat de ajutor în momentul în care ne desprindem de valorile trecutului pentru a ne bucura cu adevărat de potenţialul personal, încă nebănuit sau neutilizat la capacitate maximă. Nu este un proces simplu, dar finalul ne va bucura, a mai dezvăluit astrologul Hermina. 

Pe 27 decembrie, Soarele şi Jupiter îşi dau mâna. Am spune că ne vom umple de bucurie şi fericire, dar câteva grade mai încolo, tot în Capricorn, Saturn şi Pluto pândesc vigilent la patima exceselor. Aşadar nu vă lăsaţi pradă euforiilor de sezon şi nu vă aventuraţi acolo unde există multe riscuri, deoarece nota de plată vine rapid.

Ianuarie 2020 este o lună saturniană, fiindcă în Capricorn se înghesuie Soare, Jupiter, Saturn, Pluto, Nodul Sud, Mercur şi Marte, iar Venus este în Vărsător, zodie guvernată tradiţional tot de Saturn. Stelliumul din Capricorn este intens şi periculos mai ales în plan social, fiindcă scoate în evidenţă nemulţumiri colective mai vechi, promisiuni nerespectate şi măsuri politice nepopulare. La nivel individual, ar fi indicat să ne redirecţionăm furiile şi nemulţumirile în scopuri precise, căutând soluţii pentru a repara/remedia acolo unde situaţiile sunt dezastruoase. Jupiter, stingher, face în ianuarie conjuncţie cu NS. Amintirea a ceea ce ne-am fi dorit să realizăm, a vremurilor bune care au apus, ne străbate prezentul cu cinism şi neîmpăcare şi ne împinge să ne evaluăm scopurile, ţelurile şi filosofia personală.

În februarie, Jupiter va fi în sextil cu Neptun şi în careu cu Venus, în speranţa de a îndulci concluziile amare la care unii dintre noi ajung. Aceste aspecte ne aduc inspiraţie, capacitatea de a vedea părţile pozitive, speranţă şi viziuni mai largi.

Între 19 şi 21 martie, Jupiter va fi în conjuncţie cu Marte, stimulând capacitatea de muncă, susţinând iniţiativele curajoase dar realiste, oferind suport fizic pentru treburile solicitante. Marte este în exaltare, iar conjuncţia sa cu Jupiter atenuează inflexibilitatea şi încăpăţânarea, fiind dispus să caute soluţii mai bune sau măcar alternative. Luna martie este interesantă fiindcă Saturn îşi încearcă norocul în Vărsător pe 22, iar pe 29 avem conjuncţie Jupiter-Pluto. Se simte puternic în aer schimbarea, că ceea ce funcţiona nu mai este de actualitate şi că este imperios necesar să fuzionăm cu viitorul pe care nu ni-l facem singuri, ci împreună. Capricornul şi Vărsătorul sunt zodii care ne vorbesc despre voinţa socială, despre mişcările maselor de oameni, despre schimbări sociale. A ne autoexclude din această ecuaţie nu este productiv, aşadar este indicat să ne găsim un loc în viitor, să cugetăm cu atenţie şi să încercăm pe cât posibil să aflăm ce ne dorim cu adevărat. Anul 2020 va experimenta două retrogradări importante – Venus în Gemeni şi Marte în Berbec.

Pe 5 mai, Nodurile Lunare vor ocupa axa Gemeni-Săgetător. Am zice că am scăpat de amprenta saturniană, dar să nu ne grăbim. Jupiter, ca regent al Nodului Sud, se află în Capricorn. Peste 10 zile începe să retrogradeze de la gradul 27, cu mare regret însă, fiindcă se grăbeşte să scape din regatul de gheaţă al lui Saturn.

Pe 23 iunie, avem a doua conjuncţie Jupiter-Pluto, ambele retrograde. Fără alte aspecte importante care să le deranjeze, cele două planete concentrează o cantitate mare de energie pe gradul 24 Capricorn, influenţând scena politică şi economică. Vom asista la căderi ale unor personaje fabuloase şi celebre, cu tendinţe dictatoriale, care vor face vâlvă şi evident vor lăsa în urmă o mare dorinţă de schimbare, un teren propice pentru creearea unei noi realităţi. Vom vedea că instituţiile care nu mai funcţionează sau sunt de formă se vor restructura până la temelii, fiindcă nu mai reprezintă aceste timpuri şi/sau nu sunt de real folos. Marile companii vor fi obligate să schimbe strategii, oameni, locaţii, să implementeze alte politici interne şi să-şi schimbe radical atitudinea faţă de oameni şi clienţi. Conjuncţia Jupiter-Pluto îi poate falimenta pe cei lacomi, care nu ştiu să se oprească, pe cei care exagerează în îngrăşarea conturilor, încălcând bunurile care se cuvin pe drept altor oameni. Jupiter şi Pluto nu înseamnă doar cădere, ci şi ridicare a celor care îşi doresc cu adevărat să producă o schimbare, care nu se tem să îşi asume responsabilităţi.

Pe 13 iulie, Neptun şi Jupiter se reîntâlnesc (sextil), dar tot acum Soarele alimentează periculos conjuncţia Pluto-Jupiter. Cei care au puterea nu o lasă şi nici nu se reformează, se alimentează temeri naţionaliste, tradiţionaliste, se perpetuează frica de schimbare şi necunoscut. La nivel individual, simţim cum suntem traşi de reziduuri – amintiri dureroase, experienţe neplăcute, traumatizante, care se amplifică şi se exteriorizează prin comportamente exagerate, ne lasă vulnerabili în aparenţă şi ne atacă prin gânduri negative. La un nivel profund, tot ceea ce nu conştientizăm şi nu exteriorizăm, trăiri din gama fricilor, prejudecăţilor, programe care rulează intens şi ne mănâncă energia, se vor reuni într-o horă atât de ameţitoare încât se vor revărsa ca un torent puternic sub formă de vise, imagini, comportamente, în conversaţii şi în scris.

Pe 11 septembrie, Marte va retrograda în Berbec, iar Jupiter, la câteva zile după (pe 17), îşi va relua mersul direct. Cele două planete sunt într-o situaţie conflictuală, care se va accentua în jurul datei de 18 octombrie, când se perfectează aspectul. Există o forţă care ne împinge să mergem înainte, dar limita până la exces, deşi conturată de Saturn, pare desuetă. Pe final de an dorim să ne eliberăm de jugul predictibilităţii şi al regulilor stricte, de atitudini negativiste marcate de teamă şi să reacţionăm. Cum? Inversul regulilor pe care le ştim, precum copiii obraznici.

Pe 8 noiembrie, Jupiter reface pentru a treia dată conjuncţia cu Pluto, eliminând restul de elemente care nu ne mai sunt de folos. Epurarea pe care această conjuncţie o face este un proces necesar pentru a ne pregăti de conjuncţia Jupiter-Saturn de la finalul lui 2020. Pe 16 şi 17 decembrie, Jupiter şi Saturn se chinuie să perfecteze în Capricorn conjuncţia, dar nu reuşesc. Saturn, mai rapid, intră în Vărsător, urmat la câteva zile de Jupiter.

Saga lui Jupiter în Capricorn este tristă la început, dar pe parcurs întrezărim şi elemente optimiste. Este un tranzit care ne arată ce e bun şi ce nu este pentru noi, nu ne mai lasă să ne împrăştiem, dar mai ales ne face mai conştienţi de potenţialul pe care îl avem.Recente

Mandy Moore, Nick Jonas jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg