Lua câte 90 de laxative odată! Anorexia a omorât-o la 32 de ani

Solista și toboșarul trupei Carpenter, Karen Carpenter, și-a pierdut viața pentru simplul fapt că voia să fie frumoasă și... slabă. Iată cum s-a desfășurat lupta ei cu kilogramele!

image

Karen Carpenter și-a început lupta cu anorexia în anii ’70 și a continuat-o până în ultima zi din viața ei, în 1983, când n-avea mai mult de 32 de ani. Întreaga ei poveste tristă este detaliată în noua biografie denumită „Lead Sister: The Story of Karen Carpenter”.

În ianuarie 1982, faimoasa muziciană s-a cazat la Hotelul City Regency din Manhattan, pentru a începe cele șase lun de terapie cu psihologul Steven Levenkron, care costa câte 100 de dolari pe ședință. „Dispoziția lui Karen de-a petrece atât timp și atâția bani pe asta dovedea că era serioasă în privința învingerii anorexiei”, susține autorul cărții, Lucy O'Brien.

În timpul discuțiilor lor sincere, Karen a ajuns chiar să recunoască cum lua câte 90 de laxative odată, iar psihologul știa prea bine că întregul ei comportament era compulsiv și nu se gândea că poate fi corectat rapid. Scopul ședințelor de terapie era ca vedeta să înceapă să consume mai puține laxative și chiar să se oprească la un moment dat cu acea cură nesfârșită de slăbire.  

Pe lângă toate acele laxative, Karen mai lua și câte 10 pastile de Synthroid pe zi, care este un medicament pentru tiroidă și are ca efect accelerarea metabolismului. Levenkron a fost șocat. O supradoză de Syntroid o putea băga în comă, îi putea provoca convulsii și chiar infarct!

Câștigătoarea a trei premii Grammy nu își dădea seama cât de gravă era situația în care ajunsese. „Nu am nevoie de îngrijiri. Mă descurc singură”, a spus ea, însă psihologul i-a spus atunci adevărul în față: „Ai nevoie ca cineva să aibă grijă de tine, pentru că tu ești incapabilă să te menții în viață!”. Și, din păcate, avea mare dreptate!  

În septembrie 1982, Carpenter și-a dat seama că inima îi bătea ciudat și s-a internat la spitalul Lenox Hill din Upper East Side, unde s-a descoperit că ea cântărea doar 34kg și era extrem de deshidratată. Nivelul potasiumului din organism îi amenința însăși viața, iar tractul său digestiv era atât de afectat, încât cânăreața nu mai putea fi hrănită decât prin perfuzie.

„Chiar dacă s-a opus până atunci hrănirii ei, Karen a reușit să se îngrașe cât a stat internată în spital timp de șapte săptămâni, în primul rând prin perfuzii, apoi prin mese mici”, a dezvăluit O'Brien în cartea sa de 368 de pagini, lansată pe 15  octombrie.

Carpenter a apărut pentru ultima dată în public alături de fratele ei, cu care forma faimoasa trupă, pe 11 ianuarie 1983, la o reuniune a câștigătorilor premiului Grammy. Vedeta părea că-și dorește să-și reface viața, să-și continue cariera muzicală cu un nou turneu, când părinții ei, Harold și Agnes, au descoperit-o pe Karen „dezbrăcată și nemișcată pe podeaua” din casa ei părintească din Downey, pe 4 februarie.

Inima lui Karen mai bătea decât o dată la 10 secunde, iar cauza morții sale era cradiotoxicitatea cauzată de anorexie. Carpenter a lăsat tot ce avea în testament fratelui ei cu care a împărțit scena și viața până în momentul morții ei premature. Fratele ei are acum 77 de ani și a lansat, de-a lungul anilor, compilații cu cei doi muzicieni și patru albume post-mortem de-ale lui Karen.

Celebrul duo muzical și-a început cariera în 1969 și a reușit să vândă 150 de milioane de albume în întreaga lume, printre hiturile lor numărându-se melodii precum „Close To You”, „Rainy Days on Mondays” și „We've Only Just Begun”.

„Când a început să-mi fie rău, m-am speriat foarte tare. Ajunsesem la numai 40kg!”, se aude vocea lui Karen Carpenter într-un documentar despre viața ei, care se va lansa curând. Din păcate, n-a reușit să iasă învingătoare din lupta cu anorexia!  

foto - Instagram



Recente

Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
Snapinsta app 459010775 839844778214810 6229842164546905517 n 1080 jpg
Nicole Kidman  foto   Shutterstock jpg
prima zi de școală  foto   Shutterstock jpg