Lucruri surprinzătoare care îți pot distruge vederea - de la medicamente, la anumite obiceiuri

Anumite obiceiuri greșite pe care la ai sau îți pot distruge vederea în mod neașteptat. Pentru sănătatea ochilor tăi, este bine să le cunoști pentru a evita ca acest lucru să se întâmple. Iată care sunt acestea! 

image

Scăderea vederii poate fi amplificată de anumiți factori pe care nu îi putem controla, precum vârsta sau genetica, însă și anumite lucruri pe care le facem pot influența.

De exemplu, timpul petrecut în fața computerului poate afecta sănătatea ochilor. Potrivit medicului oftalmolog, Melissa Toyos, lumina emisă de ecranul computerului favorizează uscarea și iritarea ochilor. Același lucru se întâmplă și în cazul telefoanelor, spune specialistul pentru „Best Life”, care recomandă limitarea timpului petrecut pe telefon. 

Citește și: Ochii pot da indicii despre starea ta de sănătate. Cum îți arată cât o să trăiești? 

De asemenea, dacă porți lentile de contact, pentru sănătatea ochilor tăi, este necesar să le scoți înainte să faci duș sau dacă mergi la piscină. Medicul Damon Ezekiel a explicat pentru sursa menționată: „Bacteriile ascunse trăiesc în apă, iar acestea pot provoca infecții oculare severe. Unii oameni au fost foarte ghinioniști și și-au pierdut vederea din această cauză‟. 

Dacă suferi de alergii, poate fi tentant să îți freci ochii pentru a-ți ușura disconfortul. Totuși, acest obicei poate fi dăunător pentru sănătatea oculară. „Frecarea excesivă a ochilor poate crește șansele de a subția corneea sau poate accelera boala keratocon, în special la copii‟, a spus medicul Jonathan Wolfe. 

Citește și: Începe sezonul alergiilor! Simptome pe care nu trebuie să le ignori în această perioadă 

Știai că ochii pot fi afectați și dacă tunzi gazonul fără să porți ochelari de protecție? „(Acest obicei) poate duce la răni grave. Purtatul ochelarilor de protecție durabili atunci este esențial pentru sănătatea ochilor dumneavoastră‟, spune medicul. 

Și antidepresivele pot fi nocive pentru sănătatea oculară. Medicul Leigh Plowman explică: „Aceste medicamente afectează focalizarea ochilor și sănătatea lor‟. Dacă urmezi un tratament cu antidepresive și observi că vederea ta începe să se deterioreze, este necesar să discuți cu un oftalmolog. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg