Primul lucru pe care-l va face preşedintele Joe Biden după instalarea la Casa Albă – îşi va organiza propria înmormântare

1 joe jpg jpeg

Imediat ce un nou preşedinte american este ales, ne şi imaginăm ceremonia de instalare la Casa Albă a întregii sale familii, discursul pe care-l va ţine despre primele măsuri pe care le va lua în Biroul Oval, în noua sa calitate de şef al statului.

Şi, în ceea ce priveşte primele sale responsabilităţi, o adevărată urgenţă este ca preşedintele investit să-şi organizeze propria înmormântare chiar în primele sale zile de mandat. De ce atâta grabă?

Printre primele urgenţe din mandat

Bradley Blakeman, asistentul fostului preşedinte George W. Bush, susţine că toate detalii ceremoniei funerare prezidenţiale trebuie stabilite în primele zile de mandat al noului lider. Iar acest lucru trebuie să aibă loc în caz că se va întâmpla ceva cu preşedintele şi e nevoie urgentă de o înmormântare.

„Poate că o să vi se pară şocant, dar în prima săptămână a mutării la Casa Albă, preşedintelui i se cere să îşi planifice întreaga înmormântare, în caz că ceva rău i s-ar întâmpla în timpul mandatului‟, a declarat acesta pentru Elle Decor. Iar înmormântarea unui preşedinte nu e o nimica toată, dimpotrivă, e o ceremonie plină de ritualuri şi tradiţii, care durează cinci zile şi este coregrafiată în cel mai mic detaliu.

Focuri de armă şi steag pe coşciug

Departamentul Militar de la Washington se ocupă de organizarea funeraliilor prezidenţiale la instrucţiunile dataliate ale preşedintelui şi ale familiei lui. Doar preşedintele are dreptul de-a alege dacă va avea parte de o ceremonie simplă sau una oficială, în care sunt trase focuri de armă ca un ultim salut, tobele se aud şi steagul american este înfăşurat pe coşciug.

Trupul neînsufleţit al preşedintelui va fi păstrat, pentru a fi vizitat, între 24 până la 72 de ore, după aceea va fi condus, cu o maşină ce se va deplasa cu o viteză de numai 30km pe oră, spre locul unde-şi va petrece veşnicia.

Ce preşedinţi au murit în timpul mandatului?

William Henry Harrison şi-a pierdut viaţa în 1841, la numai 30 de zile de la investirea sa în funcţie, şi nicio pregătire nu fusese făcută înainte de-a avea loc tragedia. Au acoperit atunci în negru Casa Albă, tradiţie care nu s-a păstrat până-n prezent.

SUA a avut patru preşedinţi care au murit în ultimele trei decenii şi trei dintre ei au ales o înmormântare oficială – Lyndon B. Johnson (1973), Ronald Reagan (2004) şi Gerald R. Ford (2007).Recente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg