Rugăciunea de Florii. Se rosteşte dimineaţa, în Duminica Floriilor

1 rugaciunea de florii se rosteste dimineata in duminica floriilor jpg jpeg

Este a şasea duminică din Postul Paştelui sau Postul Mare. Duminica Floriilor este cea mai importanta sărbătoare din aceste zile. Ea vesteşte Paştele şi este bine să spui şi tu rugăciunea de Florii, dimineaţa, când te trezeşti.

Rugăciunea de Florii

Duminica Floriilor marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. Este ziua în care a mers pe asin şi a fost întâmpinat cu flori, ramuri de măslin şi salcie. În această zi, cei care poartă nume de flori sunt celebraţi.

Citeşte şi: Plantă cu puteri magice: salcia

În ziua de Florii, credincioşii merg la biserică dimineaţa. Duc flori şi ramuri de salcie înmugurite. Acestea se pun pe o masă din biserică şi preotul le sfinţeşte. Apoi toţi credincioşii merg acasă cu flori şi ramuri de salcie.

Află aici mai multe detalii despre Duminica Floriilor şi ce tradiţii trebuie să respecţi în această zi sfântă.

Citeşte şi: Bunătăţi pentru masa de Florii

Rugăciunea de Florii se rosteşte dimineaţa

“Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I a prevestit învierea, Însuţi, Stăpâne, păzeşte ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte prăznuire. Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi au strigat Ţie: osana, apără ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de viaţă făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Citeşte şi: Ce trebuie să faci de Florii ca să ai spor în casă

Sursa: ortodoxia.rol.ro