Shirley Temple nu avea părul creţ. Mama ei, singura care avea voie să o coafeze, conform unei clauze stricte

4 profimedia 0363319327 jpg jpeg

Pentru mulţi, Shirley Temple rămâne unul dintre copiii-minune ai vechiului Hollywood, deşi actriţa a făcut ulterior alte lucruri remarcabile, inclusiv o carieră în diplomaţie. Chipul angelic, cu bucle blonde, este o imagine iconică, însă puţini ştiu că părul cârlionţat al actriţei nu era natural.

Shirley Temple s-a născut în Santa Monica (California), în 1928. Tatăl ei era bancher, iar mama ei era casnică. La doar un an de la naşterea micuţei, marea criză economică a lovit Statele Unite, dar, cu toate acestea, familia Temple şi-a înscris fiica cea mai mică la cursuri de dans.

Într-o perioadă în care băncile dădeau faliment pe bandă rulantă, tatăl ei a început să lucreze ca agent al fiicei sale şi consilier financiar. Aşa a început povestea de succes a micuţei. Însă cea care a creat cu adevărat actriţa Shirley Temple a fost mama ei, responsabilă de imaginea fetiţei.

Temple nu avea părul creţ în mod natural natural, oricât de ciudat ar părea. 

Însă, înainte ca ea să devină celebră, mama sa a creat imaginea pe care o ştim cu toţii: chipul angelic, încadrat de bucle blonde. Aceasta se întâmpla pe când micuţa abia învăţa să meargă, iar drept model a servit o vedetă de la Hollywood, actriţa Mary Pickford.

Părul micuţei Shirley Temple era atât de furmos, încât mulţi credeau că poartă perucă. În autobiografia sa, ea a scris că uneori fanii o trăgeau de păr pentru a se convinge că e real. Mama ei, Gertrude Temple, era cea care se ocupa de coafura micuţei şi, în toate contractele semnate cu studiourile de la Hollywood, punea o clauză potrivit căreia era singura care putea să o coafeze pe fiica sa.

Zile întregi dedicate coafatului

Buclele erau create cu ajutorul unor bigudiuri pe care Temple le purta toată noaptea, înainte de filmări, iar numărul lor era fix: 56 de bucle. Părul micuţei era spălat cu un anumit săpun, apoi clătit cu oţet. De asemenea, chiar dacă nu filma, Shirley Temple erau supusă unor lungi sesiuni de încreţire a părului, pentru ca lookul ei să fie acelaşi tot timpul. Astfel, zilele de duminică erau dedicat, în întregime, acestor proceduri. 

La maturitate, însă, vedeta a dorit să scape de această imagine, iar când a intrat în diplomaţie a adoptat un nou look, mai serios, cu părul drept. De fapt, părul ei natural.

FOTO Profimedia



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg