Unde găseşti cele mai scumpe feluri de pizza din lume. Ingredientele sunt rare

1 shutterstock 697335751 jpg jpeg

În diferite localuri din lume, se pregătesc şi se mănâncă cele mai luxoase pizze, care au un preţ ce porneşte de la câteva sute de dolari şi poate ajunge la zeci de mii de dolari. Dacă te întrebi care este motivul pentru care unele produse sunt atât de scumpe, totul constă în ingrediente şi timpul de preparare.

Cele mai obişnuite feluri de pizza conţin carne de pui, mezeluri sau ton, legume, brânzeturi, sos de roşii, ierburi aromatice. În diferite restaurante din Europa şi SUA, există bucătari care au creat unele dintre cele mai scumpe pizze din lume, având ingrediente ce se găsesc destul de greu. Nu doar bogătaşii pot gusta din bunătăţile luxoase, ci oricine este dispus să scoată din buzunar acea sumă de bani. Restaurantele sunt, până la urmă, destinate mai multor tipuri de clienţi. Dacă te întrebi cât costă şi ce conţine o altfel de pizza, din lista următoare ai de unde alege.

Pizza cu cerneală de calamar

Una dintre cele mai scumpe pizze costă 2.700 de dolari şi se vinde la Industry Kitchen din New York, încă din 2017. Aluatul este făcut cu cerneală de calamar, iar toppingul conţine brânză albă Stilton (englezească), foie gras, trufe, caviar Ossetra şi Almas (unele dintre cele mai scumpe tipuri de caviar), dar şi foiţe de aur de 24 de karate. 

Pizza Ludovic al XIII-lea 

Ultima dată, în anul 2013, preţul se situa undeva la 12.000 de dolari. Gustarea, deşi are un nume regesc din Franţa, este disponibil pentru vânzare la Agropoli din oraşul Salerno, Italia. Chef Renato Viola este cel care a creat una dintre cele mai luxoase pizze din lume. Motivul? Necesită mult timp. De exemplu, aluatul are nevoie să fie odihnit cu 72 de ore înainte de preparare. Toppingul include trei tipuri de caviar, sare roz, homar adus din Norvegia şi Mozzarella de bivoliţă. 

Pizza Royale 007 

Nu, nu doar actorul James Bond are permisiunea de a gusta o astfel de pizza foarte scumpă. Cel mai probabil, a fost inspirată din seria filmelor cu agentul 007. Capodopera culinară a fost creată de Domenico Crolla, un italian născut în Scoţia, care este proprietarul restaurantului Bella Napoli. Bucătarul şi-a dorit să vândă preparatul pe o platformă comercială pentru a putea strânge bani pentru o fundaţie caritabilă. În urma unei licitaţii, pizza a fost cumpărată de un avocat italian. Totuşi, rămâne una dintre cele mai luxoase pizze din lume, fiind disponibilă la preţul de 4.200 de dolari. Toppingul pizzei include caviar înmuiat în şampanie Dom Perignon, somon afumat scoţian, homar marinat în coniac, medalioane de căprioară, prosciutto, oţet balsamic şi foiţe de aur de 24 de karate. 

Pizza lui Gordon Ramsey 

Gordon Ramsey este unul dintre cei mai cunoscuţi şi talentaţi bucătari din lume. Are propria emisiune culinară şi nu ezită să critice, în mod pozitiv sau negativ, filmuleţele de pe reţeaua de socializare Tik Tok, acolo unde mulţi dintre internauţi îşi încearcă talentul în bucătărie.  Prin urmare, nu este o surpriză faptul că pizza lui Gordon Ramsay este una dintre cele mai scumpe din lume. Preparatul este acoperit cu pesto de trufe albe, piure de ceapă, brânză Fontina, Mozzarella de bivoliţă, pancetta, salată Mizuna, plus ierburi aromatice. Oricine este interesat să o încerce, la restaurantul său din Londra, va trebui să scoată din buzunare nu mai puţin de 250 de dolari sau chiar mai mult, în funcţie de câtă trufă albă (un ingredient rar) se foloseşte. 

Pizza de 70.000 de dolari 

Un tânăr vlogger, supranumit MrBeast pe canalul de YouTube, şi-a chemat încă doi prieteni pentru a mânca unele dintre cele mai scumpe feluri de mâncare din America. Pizza, în valoare de 70.000 de dolari, a fost preparată de un bucătar care, de obicei, lucrează doar pentru miliardari. Motivul pentru care produsul a fost atât de scump s-a datorat umpluturii: foiţe de aur, sos bechamel, carne de vită marinată în suc de struguri, foie gras flambat, trufe albe, caviar alb şi sare de mare afumată. Pentru a nu risipi nicio bucăţică de mâncare, vloggerii le-au oferit personalului sau altor oaspeţi de la restaurante ce le-a mai rămas.

Pizza Nino Bellissima 

Dacă iubeşti homarul, următorul tip de pizza este pentru tine. Pe lângă homar, mai conţine şi şase tipuri de caviar, plus că are o crustă subţire pentru a te bucura mai mult de gustul toppingului. Se găseşte doar la restaurantul Gino, situat în cartierul de lux Upper East Side din Manhattan. Cei din bucătăria localului, deşi cheltuiesc 720 de dolari pentru a procura cele necesare pentru pizza, o vând cu 1000 de dolari.



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg