3 întrebări despre extractul de urzică

1 57504 original jpg jpeg

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie, dietetice şi cosmetice. Iată câteva sfaturi pe care ţi le oferă.

Cum se întrebuinţează extractul de urzică în produsele cosmetice?

Urzica este o plantă perenă, ierboasă, cu o acţiune emolientă. Activează circulaţia sângelui, eliminând acidul uric. Este, de asemenea, astringentă, antiseptică şi un bun vitaminizant. Se utilizează în industria cosmetică la prepararea şampoanelor şi a balsamurilor pentru păr, datorită proprietăţilor sale antialergice, de stimulare a creşterii părului, cicatrizante, regenerante.     

Ce rol are extractul de urzică în şampoane?

Urzica este folosită împotriva căderii părului. Aceasta acţionează ca un tonic şi-i stimulează creşterea. În plus, planta îi redă luciul, strălucirea şi frumuseţea, întărind foliculii de păr. Mai mult, urzica este perfectă şi pentru cei care nu reuşesc să scape sub nicio formă de mătreaţă. Şamponul cu extract de urzică nu irită pielea capului, nu încarcă părul şi nu are un miros deranjant.

Ce alte atuuri are urzica?

Datorită largii sale răspândiri, dar şi multiplelor întrebuinţări, urzica este o plantă extrem de populară încă din cele mai vechi timpuri şi a rămas astfel până în zilele noastre. Graţie utilizărilor sale terapeutice, mulţi o recomandă drept o plantă medicinală. Puternic tonic şi fortifiant, urzica ajută la regenerarea ţesuturilor şi la cicatrizarea rănilor, vitaminizează, remineralizează, stimulează metabolismul, fluidifică sângele şi fortifică sistemul imunitar.Recente

vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg