Infuzia de urzică, remediu pentru rinita alergică

1 73710 original jpg jpeg

Suferi de alergii sezoniere sau de rinită alergică? Atunci bucură-te de rezultatele acestor simple şi naturale remedii. Rinita alergică afectează o mare parte a populaţiei, printre care şi pe tine.

Rinita alergică este o afecţiune în care mucoasa nazală devine inflamată,ceea ce face ca cei ce se confruntă cu ea să sufere de congestie,strănut şi nas înfundat constant. În plus,sunt afectaţi şi ochii,formând ceea ce este cunoscut sub numele de rinoconjunctivită.Dacă suferi de rinită alergică,atunci ştii că principala cauzăeste un agent patogen la care eşti alergică. După inhalarea de polen sau un fir de praf,corpul reacţionează şi se apără printr-o serie de simptome,care de obicei durează zile sau săptămâni.Pentru a combate simptomele de zi cu zi,remediile naturale te vor ajuta la fel de mult ca medicamentaţia.

Mănâncă usturoi dimineaţa pentru a preveni şi trata rinita alergică

Usturoiul este cel mai bun antibiotic natural pe care-l putem găsi. Motivul pentru care ajută la ameliorarea simptomelor asociate cu rinita este conţinutul de quercetin,care este un flavonoid şi care are proprietăţi minunate pentru tratarea proceselor alergice. Dar să nu uităm că usturoiul are proprietăţi antibacteriene şi antivirale,care întăresc sistemul imunitar şi luptă împreună împotriva agenţilor patogeni care invadează organismul. Mănânca un căţel de usturoi în fiecare zi,pe stomacul gol.

Citeşte şi:De ce femeile resimt mai intens durerea decât bărbaţii

Infuzie de urzică

Urzica are proprietăţi antihistaminice şi antiinflamatorii,care au capacitatea de-a calma senzaţia de mâncărime provocată de rinita alergică. În termen de medicină alternativă,ceaiul de urzică reprezintă remediul cel mai clasic pentru alergii sezoniere.

Cum se prepară infuzia de urzică

 Ai nevoie de:

-200 ml apă

-1 lingură de urzici uscate

Mod de preparare:

Pune apa la fiert într-un ibric şi apoi adaugi lingura cu urziciuscate în ea când fierbe. Îndepărtezi ibricul de pe foc,îl acoperi cu o farfurie timp de 15 minute pentru a se face infuzie,după care îl mai laşi 5 minute. Se strecoară într-o cană şi poţi adăuga o lingură de miere pentru a-l îndulci. Acest ceai/infuzie de urzică  se bea de două ori pe zi.

Turmeric şi miere

Unul dintre cel mai puternic antioxidant este turmericul. Acesta are proprietăţi antiinflamatorii şi este foarte eficient în tratarea simptomelor asociate alergiilor. Şi,atunci când este combinat cu mierea,turmericul devine remediul despre care toată lumea trebuie să ştie.

Citeşte şi:Leguma care curăţă ficatul şi colonul

Ai nevoie de:

-1 lingură de turmerc

-1 lingură de miere

 Mod de preparare:  

Pune într-un bol mic cantităţile de ingredintele cerute şi amestecă cu o lingură. Vei obţine o cremă omogenă,pe care trebuie s-o mănânci. Prima lingură se mănâncă dimineaţa,înainte de micul dejun,apoi încă una după-amiază.

Credite foto:steptohealth.com