4 trucuri pentru îngrijirea completă a părului blond natural sau tratat chimic

2 femeie cu par blond jpg jpeg

În spatele fiecărui păr blond strălucitor se află o rutină de îngrijire complexă, formulată special pentru a-l menţine întotdeauna hidratat şi cu un aspect sănătos. Cu toate că doar 2% din populaţia globului se bucură de o nuanţă naturală de blond, una din trei persoane decid să-şi vopsească părul în diverse variaţiuni ale acestei culori celebre.

Pe de altă parte, popularitatea firelor blonde vine la pachet cu un grad ridicat de responsabilitate, deoarece rutina de îngrijire trebuie să corespundă nevoilor sale. Fie că este vorba despre hidratare, strălucire sau menţinerea unei culori vibrante, acest tip de păr se întreţine, în majoritatea cazurilor, cu produse profesionale.

Cu scopul de a veni în întâmpinarea fiecărei persoane dornice de o schimbare de look, am pus la punct câteva trucuri utile, ce vor contribui în mare măsură la obţinerea unui aspect plăcut al podoabei capilare.

Prelungeşte durata de viaţă a culorii

Odată cu trecerea timpului, o mulţime de factori vor influenţa intensitatea culorii - razele soarelui, spălările frecvente sau folosirea căldurii în procesul de aranjare. Aşadar, este recomandat să alegi produse formulate cu pigmenţi reci, pentru a neutraliza tonurile nedorite de galben. Fără îndoială, un sampon nuantator cu pigment violet este aliatul tău în acest caz.

Ca metodă de utilizare, acest şampon se aplică pe părul umed o dată sau de două ori pe săptămână, în funcţie de rezultatul pe care doreşti să-l obţii. După ce îl masezi pe lungimea firului de păr, lasă-l să acţioneze pentru maximum cinci minute (această informaţie este specificată pe recipientul fiecărui produs), apoi îl poţi îndepărta cu apă călduţă.

Cu toate acestea, şamponul nuanţator nu conţine ingrediente menite să cureţe părul. Din acest motiv, te sfătuim să alternezi utilizarea sa cu şamponul tău uzual, alături de o mască de păr intens hidratantă.

Adaugă un filtru de apă capătului de la duş

Benefic, în egală măsură pentru sănătatea părului şi a pielii, un filtru pentru duş joacă rolul esenţial de a îndepărta clorul, metalele grele (plumb, mercur, magneziu), oxidul de fier şi oxigenul sulfurat din apă.

În acest mod, vei elimina din ecuaţie unul dintre factorii responsabili pentru uscarea părului.

Limitează utilizarea căldurii

Fie că este vorba despre uscarea sau stilizarea părului, fiecare proces îţi poate agresa firul de păr irecuperabil, întrucât usucă fibra capilară şi duce la un aspect tern. În schimb, fii creativă şi încearcă alte metode de aranjare - cocuri lejere, agrafe colorate sau chiar includerea unei eşarfe când îl prinzi într-o coadă.

Mai mult, dacă te numeri printre persoanele care nu pot renunţa la ustensilele preferate, aplică din abundenţă protecţie termică înainte de utilizare şi creşte numărul momentelor în care aplici mască sau balsam.

Fereşte-te de razele soarelui

Asemenea sfaturilor primite în privinţa îngrijirii pielii, părul nu are o relaţie benefică cu razele soarelui, din pricina razelor U.V. Expunerea prelungită poate duce la degradarea culorii şi uscarea implicită a firelor.

Cu alte cuvinte, îţi recomandăm să porţi de fiecare dată o pălărie sau o şapcă, alături de un produs destinat protecţiei termice sau razelor U.V.

În esenţă, notorietatea părului blond se datorează într-o mare măsură şi persoanelor faimoase care i-au rămas fidele de-a lungul timpului. Nume precum Prinţesa Diana, Marilyn Monroe sau chiar păpuşa Barbie rămân nişte piloni de rezistenţă în istoria părului vopsit.

Sursă foto: Unsplash.



Recente

Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg