5 trucuri pentru un machiaj de zi reuşit în funcţie de tipul tău de ten

1 machiaj de zi jpg jpeg

Fie că mergi la birou, la o întâlnire sau pur şi simplu iei masa în oraş cu prietenii, machiajul tău de zi trebuie să arate impecabil la orice oră.

Pentru a obţine un look natural şi fresh care să nu iasă prea mult în evidenţă, ţine cont de trucurile din acest articol.

1.Alege fondul de ten potrivit

Atunci când alegi un fond de ten este important ca acesta să se potrivească atât nuanţei tenului tău, cât şi texturii pielii. Alege o nuanţă cât mai apropiată de culoarea pielii tale pentru a evita o discrepanţă foarte mare între nuanţa fondului de ten şi cea a pielii. În cazul în care ai un ten uscat, este indicată folosirea unui fond de ten cu o formulă hidratantă şi lejeră. Dacă tenul tău este unul normal, spre gras, atunci vei avea nevoie de un fond de ten mat, cu un finish cât mai natural.

Nu uita, fiind vorba de un machiaj de zi, indiferent de tipul de fond de ten care ţi se potriveşte, acesta nu trebuie să aibă o acoperire foarte mare, deoarece la lumina zilei va da senzaţia unui ten încărcat.

2.Adaugă un strop de culoare cu ajutorul unui blush

Pentru un look natural, dar vizibil îmbunătăţit, foloseşte un blush care să îţi învioreze trăsăturile. La fel ca şi în cazul fondului de ten, blush-ul trebuie să se potrivească tenului tău.

Optează pentru unul cremos dacă ai tenul uscat sau pentru un blush pudră dacă te confrunţi cu o piele mai grasă.

Dacă ai un ten deschis la culoare, este indicat să alegi un blush cu o nuanţă de roz pal, deoarece aceasta avantajează orice ten deschis la culoare. Dacă ai un ten mediu, atunci pielea ta are deja o nuanţă caldă pe care trebuie doar să o scoţi în evidenţă. Pentru asta, poţi să foloseşti un blush portocaliu, foarte subtil, care să nu încarce prea mult trăsăturile feţei. Dacă tenul tău este unul măsliniu, foloseşte un blush cu o nuanţă mai pronunţată de roz care să îţi scoată în evidenţă în mod delicat pomeţii.

3.Conturează subtil sprâncenele

Conturarea sprâncenelor este foarte importantă într-un machiaj de zi deoarece aceasta oferă un plus de expresivitate şi îţi poate scoate în evidenţă culoarea ochilor şi privirea. Pentru un look cât mai natural, foloseşte un rimel special pentru sprâncene cu o nuanţă mai închisă spre exterior şi mai deschisă spre interior. Întotdeauna partea interioară a sprâncenelor trebuie lăsată cât mai naturală şi accentul trebuie pus pe partea exterioară a acestora.

4.Foloseşte un corector pentru imperfecţiuni

În timp ce fondul de ten are rolul de a uniformiza culoarea tenului, corectorul te ajută atunci când te confrunţi cu diferite imperfecţiuni pe care doreşti să le ascunzi fără să încarci prea mult tenul. Dacă ai anumite pete pigmentare sau zone cu roşeaţă pe suprafaţa pielii, poţi să apelezi la un corector lichid care să ascundă subtil zonele cu imperfecţiuni. Folosind un corector cu o textură lichidă şi uşoară, te asiguri că machiajul tău de zi este perfect şi tenul tău nu pare prea încărcat.

5.Hidratează buzele

Hidratarea buzelor, atunci când vorbim de un machiaj de zi simplu, se poate face cu ajutorul unui balsam nutritiv. În cazul în care îţi doreşti ca machiajul tău de zi să fie unul puţin mai îndrăzneţ, după aplicarea balsamului de buze poţi să aplici un ruj lucios sau cu un finisaj mat. Indiferent de opţiunea pe care o alegi, pentru a păstra un look fresh şi natural este indicat să te orientezi spre nuanţe delicate, care să se apropie de tonurile de bej, maro sau portocaliu.

Un machiaj reuşit cu siguranţă îţi va da încredere în tine, indiferent de activităţile pe care le ai într-o zi. Pe lângă folosirea produselor tale favorite, foloseşte-te de trucurile din acest articol pentru a avea un machiaj impecabil care să îţi scoată în evidenţă trăsăturile feminine.

Sursa foto: shutterstock



Recente

Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg