50 Cent, de la o viaţă controversată la traiul de milioane de dolari. Cum şi-a ales rapperul numele de scenă

1 50 cent jpg jpeg

50 Cent este un nume mare în industria muzicală şi nu numai. Rapperul a simţit succesul pe plan artistic, la începutul anilor 2000, iar în timp şi-a extins afacerile şi dincolo de muzică. De la producător, la actor, scriitor, regizor şi om de afaceri, 50 Cent a vrut să se asigure că numele său va rămâne în mintea multora ca un sinonim pentru succes. Dar care este de fapt originea numelui său de scenă?

Curtis James Jackson, cunoscut drept 50 Cent, s-a născut în South Jamaica, Queens (New York). După moartea mamei sale, el a fost crescut de bunica sa, însă de mic a trebuit să se întreţină şi a apelat la diverse căi „neortodoxe‟. A început să vândă pe străzi substanţe interzise, la vârsta de 12 ani, însă mereu a avut un interes major pentru rap. După ce a renunţat la lumea drogurilor pentru a urma o carieră muzicală, a fost împuşcat de 9 ori, în anul 2000, iar din acel moment, a început să ia în serios cariera muzicală.

A început să simtă succesul odată cu lansarea piesei „Hot To Rob‟, iar de atunci acesta a început să colaboreze cu artişti mari, precum Eminem sau Dr. Dre. De acolo totul e istorie, la scurt timp de la lansare, 50 Cent a semnat un contract de 1 milion de dolari, iar primul său single „In Da Club‟, de pe albumul său de debut, „Get Rich or Die Tryin’ ‟ este una dintre cele mai ascultate melodii din istorie. 

Potrivit Celebrity Net Worth, 50 Cent are acum o avere estimată la 40 de milioane de dolari.

50 Cent, un nume cu dublă semnificaţie

Hotărât să facă o schimbare în viaţa sa, rapperul a adoptat numele de scenă 50 Cent, inspirându-se din viaţa de pe stradă. După cum a declarat mai târziu, numele său avea o semnificaţie dublă - pe de o parte, „50 Cent‟ simbolizează o metaforă a schimbării, iar pe cealaltă parte, alegerea acestui nume este un tribut pentru Kelvin Martin, un tâlhar din Brooklyn din anii 1980, cunoscut sub numele de „50 Cent‟, care s-a stins din viaţă ulterior: „Prin mine îl vei auzi şi nu îl vei uita niciodată‟, spunea 50 Cent. Într-un interviu, 50 Cent a mărturisit că şi-a atribuit numele de scenă a gangster-ului pentru că atât el, cât şi Kelvin au supravieţuit mai multor împuşcături.

Şi alţi rapperi s-au inspirat din trecut

50 Cent nu este singurul rapper care s-a inspirat din trecut pentru numele de scenă. Rick Ross a preluat numele de la un traficant numit Freeway Rick Ross. Snoop Dogg, unul dintre cei mai controversaţi artişti ai momentului, a primit la naştere numele Cordozar Calvin Broadus, însă numele de scenă provine de la porecla sa din copilărie „Snoopy‟, pe care mama lui i-a dat-o pe baza asemănării sale cu îndrăgitul personaj din desenele animate.

Sursă foto: ShutterstockRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg