6 paşi pentru mâini frumoase

1 61097 original jpg jpeg

Dacă vrei să ai mâini fine, îngrijite şi frumoase trebuie să urmezi câteva reguli pentru a le menţine în această stare. Iată ce trebuie să faci!

Protejează-le

Poartă mănuşi în timp ce speli vasele,te ocupi de grădină sau faci curat. În felul acesta previi îmbătrânirea mâinilor sau apariţia vânătăilor. Foloseşte,de asemenea,o cremă cu factor de protecţie mare pentru a evita daunele cauzate de soare în timp ce stai în aer liber.

Citeşte şi:

Ce să mănânci pentru a nu mai avea mâinile reci

Ce dezvăluie mâinile despre firea ta

Fă-ţi manichiura

Pilează unghiile într-o singură direcţie pentru a evita să se rupă. Foloseşte o cremă pentru cuticule pentru a le înmuia şi pentru a le putea împinge înapoi. Dă-ţi unghiile cu un strat de bază transparent,după care colorează cu oja preferată. Dacă ai unghiile decolorate,umezeşte o dischetă demachinată într-o soluţieformată din apă şi zeamă de lămâie.

Hidratează-le                  

Când mâinile vin în contact cu apa sau când sunt expuse la vremea rece sau la condiţiile climatice aspre,hidratează-le. Amestecă 1/3 cană cu glicerină şi 2/3 ceaşcă de apă de trandafiri. Pune-le într-o sticlă. Agită şi aplică în mod regulat prin masaj,pe mâini.

Ai grijă de ele şi noaptea

După o zi lungă,apelează la un tratament de noapte. O dată pe săptămână foloseşte crema de faţă pe mâini. Acoperă-le apoi cu o pereche de mănuşi de bumbac.

Tratament pentru mâini frumoase

Oferă-le mâinilorun tratament,pe care poţi să-l faci chiar tu acasă. Pune într-un vas 1 linguriţă de ulei de migdale,un praf de sare de mare şi zeama de la o jumătate de lămâie. Periază-ţi mâinile cu această soluţie,pentru a elimina celulele moarte. Spală-te apoi cu apă caldă. Pentru mâini hidratate şi unghii rezistente pune într-un bol 1 linguriţă de miere şi una de ulei de măsline. Omogeanizează ingredientele,apoi aplică tratamentul pe mâini. Acoperă cu mănuşi de bumbac 30 de minute şi clăteşte cu apă călduţă.