Accidente mortale la filmări. Bruce Lee, distrus, după ce în filmul „Corbul‟, în care juca fiul său Brandon, s-au folosit gloanţe reale

2 brandon lee jpg jpeg

Accidentul de pe platourile de filmare „Rust‟ în care actorul Alec Baldwin a împuşcat-o, din greşeală, pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza, ne amineşte de alte pelicule în care o simplă filmare s-a transformat într-o tragedie.

De regulă, producţiile cinematografice trebuie să respecte o serie de reglementări pentru a menţine în siguranţă actorii şi membrii producţiei. Dar în timp ce se filmează scene periculoase, actorii se pun în situaţia în care cea mai mică greşeală de calcul poate deveni imediat mortală. De pildă, în anul 1982, dintr-o eroare, câţiva oameni şi-au pierdut viaţa în timpul filmărilor pentru „The Twilight Zone: The Movie‟. Însă acesta nu este singurul exemplu!

Fiul lui Bruce Lee a murit în timp ce filma „The Crow‟/„Corbul‟

În timpul producţiei „The Crow‟ („Corbul‟), care avea să îl facă celebru pe Brandon Lee, fiul cunoscutului actor Bruce Lee, s-a transformat într-o tragedie, după ce Brandon Lee a fost împuşcat din greşeală. Un singur schimb de focuri pe platourile de filmare i-a curmat viaţa tânărului actor. În mod normal, trebuia să se folosească gloanţe false, însă echipajul a folosit gloanţe reale, crezând că nu există pericol ca un glonţ să fie fatal. Din păcate, glonţul l-a lovit pe Brandon Lee în stomac. Actorul a fost dus de urgenţă la spital, dar era prea târziu, deoarece fiul lui Bruce Lee îşi pierduse viaţa.

Roy Kinner, accident fatal la filmările „The Return of the Musketeers‟

stanga
dreapta
3 profimedia 0379055206 jpg jpeg
4 profimedia 0094314664 jpg jpeg

În anul 1989, în filmul „The Return of the Musketeers‟, o adaptare după romanul lui Alexandre Dumas, au fost prezente multe secvenţe de acţiune, inclusiv jocuri cu săbii, focuri de armă şi călărie. În timpul unei secvenţe de călărie, actorul englez Roy Kinnear a căzut în timp ce filma o scenă. Actorul, care avea vârsta de 54 de ani, s-a accidentat şi a murit într-un spital a doua zi, din cauza complicaţiilor. Regizorul filmului, Richard Lester, a fost atât de marcat de întâmplare, încât nu a mai făcut niciodată niciun alt film.

Vic Morrow şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic

Pe 23 Julie 1982, un elicopter s-a prăbuşit în California, Statele Unite, în timpul realizării peliculei „The Twilight Zone: The Movie”. Accidentul a ucis trei persoane la sol şi a rănit şapte pasageri din elicopter. Printre cei ucişi se numără actorul Vic Morrow şi copii actori, Myca Dinh Le şi Renee Shin-Yi Chen. Incidentul a dus la ani de cercetări penale şi acţiuni civile împotriva producţiei care era responsabilă de filmările peliculei, inclusiv asupra regizorului John Landis.

Decorul din „Jumper‟ l-a ucis pe David Ritchie

Thrillerul „Jumper‟, regizat de Doug Liman, conţine multe secvenţe de acţiune şi cascadorii, însă tragedia pe platourile de filmare s-a întâmplat din cauza decorului. Specialistul în decoruri de film, David Ritchie, demonta un zid artificial puternic, atunci când o bucată mare s-a prăbuşit peste el. Ritchie a fost ucis pe loc, iar un alt membru al producţiei a fost rănit în acest accident ciudat.

Pilotul Arthur Everett Scholl s-a stins din viaţă pentru „Top Gun‟

„Top Gun‟ este un film de acţiune cu piloţi, extrem de bine cotat în box office. De asemenea, filmul l-a ajutat pe Tom Cruise să devină cunoscut în întreaga lume, în perioada anilor '80. În film au fost prezente lupte în aer între avioane, însă ele nu au fost reale, ci fie erau editate, fie erau făcute de cascadori profesionişti. La filmări fost aduşi piloţi pricepuţi pentru a efectua acrobaţiile aeriene, însă chiar dacă piloţii şi-au luat măsuri de precauţie pentru ca filmările să se desfăşoare în cel mai sigur mod, în timpul unei rotiri în aer, pilotul Arthur Everett Scholl nu a putut efectua o manevră, avionul s-a prăbuşit, iar el şi-a pierdut viaţa.

Sursă foto: Arhivă