Adevărul despre asasinarea lui Gianni Versace. Criminalul său, un gigolo gay care s-a sinucis

17 profimedia 0361458153 jpg jpeg

Designerul italian Gianni Versace a fost împuşcat în urmă cu 23 de ani în faţa casei sale din Miami Beach. Asasinul a fost un gigolo gay şi criminal în serie, care s-a sinucis câteva zile mai târziu. Nimeni nu a put explica această crimă, iar poliţia nu a aflat niciodată motivul, însă mulţi au speculat că cei doi s-ar fi cunoscut. Aşa cum au apărut speculaţii că Versace a fost ucis la comanda Mafiei italiene.

Unul dintre cei mai cunoscuţi designeri din lume, Gianni Versace s-a născut pe 2 decembrie 1946 în oraşul Reggio di Calabria. Tătăl său a fost vânzător de produse electrocasnice, iar mama a fost croitoreasă şi lucra pentru cele mai bogate femei din regiune.

A făcut Arhitectura, iar după terminarea facultăţii s-a mutat la Milano, cu gândul de a intra în lumea modei. A colaborat la început cu câteva case de modă, iar în 1977, la 31 de ani, şi-a deschis propriul atelier. Fratele său mai mare, Santo, s-a ocupat de finanţele noii companii, iar sora sa mai mică, Donatella (FOTO 4 GALERIE), s-a implicat în crearea de accesorii, promovare şi publicitate. Erau trioul perfect, iar casa Versace a devenit rapid un nume uriaş în industria modei. Modele celebre precum Naomi Campbell şi Claudia Schiffer au defilat în prezentările lui, iar creaţiile sale l-au transformat în preferatul unor cliente precum prinţesa Diana, Madonna şi Courtney Love.

Gianni Versace era gay, lucru pe care nu l-a ascuns, iar atunci când a fost ucis trăia în Miami şi avea o relaţie de 15 ani cu Antonio D’Amico (FOTO 6 GALERIE), partenerul său mai tânăr. Acesta l-a şi descoperit într-o baltă de sânge, în faţa casei.

Criminalul, Andrew Cunanan (FOTO 5 GALERIE), era un gigolo gay de 28 de ani, care se prostitua din adolescenţă. A fost cel mai tânăr dintre patru fraţi şi a avut o copilărie liniştită, fără traume care să justifice faptele sale ulterioare. La 21 de ani, vorbea şapte limbi străine şi era un tânăr foarte atractiv. A avut în special relaţii cu bărbaţi mult mai în vârstă, care îi plăteau sume consistente, iar între timp a devenit şi dependent de drogrui. Numai că a fost părăsit, rând pe rând, de toţi iubiţii săi bogaţi, pentru că îşi arăta tot mai des latura întunecată: consuma foarte multe drogrui, era adeptul partidelor de sex violent, cu perversiuni, şi era obsedat de bani.

Un fost membru al mafiei din Calabria şi un informator al poliţiei din Italia a scris acum câţiva ani o carte în care a relatat că Andrew Cunanan nu a fost decât un instrument al mafiei. Versace ar fi fost împuşcat din cauza unor datorii pe care le avea faţă de mafia italiană.

Însă au fost voci care au spus că designerul şi asasinul său s-ar fi cunoscut de mai mulţi ani.

Citeşte şi

Ţările în care poţi fi condamnat la moarte dacă eşti gay. Harta homosexualităţii în lume

Nimic nu anunţa că dimineaţa zilei de 15 iulie 1997 va fi diferită. Gianni Versace (50 de ani) s-a dus să-şi cumpere ziarele de la un chioşc aflat la câteva sute de metri de reşedinţa sa superbă, cu două etaje. Voia să vadă ce scrie presa, deoarece cu doar câteva zile înainte lansase o nouă colecţie la Paris. Deşi era o celebritate, mergea adeseori pe jos, prin cartier. Era îmbrăcat în tricou, pantaloni scurţi şi sandale, iar la 8.30 a părăsit locuinţa. Şi-a cumpărat cinci publicaţii, pentru care a plătit aproximativ 15 dolari: Business Week, Entertainment Weekly, People, New Yorker şi Vogue.

Când a ajuns în faţa casei şi se pregătea să deschidă poarta, un străin cu tricou gri, pantaloni negri şi şapcă albă a apărut din senin în spatele lui şi l-a împuşcat de două ori în ceafă, apoi a dispărut. 

Iubitul său, Antonio D’Amico, îşi bea cafeaua pe terasă şi a auzit împuşcăturile. În reşedinţă mai era şi valetul celor doi. „Am simţit că-mi îngheaţă sângele. Vila avea geamuri opace, aşa că eu şi valetul am ieşit afară să vedem ce se întâmplă. L-am văzut pe Gianni pe jos, într-o baltă de sânge. Am văzut negru în faţa ochilor, ştiu doar că m-a tras de acolo şi nu-mi mai amintesc absolut nimic după aceea“, a povestit după mulţi ani fostul iubit al designerului.

Imediat, poliţia a demarat o acţiune de amploare a criminalului, care mai omorâse patru bărbaţi înainte de Versace, dintre care unul era un fost iubit. Însă nu l-au prins niciodată. L-au găsit după opt zile, mort, pe o barcă din Miami. Aparent, acesta s-a sinucis cu acelaşi pistol cu care l-a împuşcat pe creatorul de modă. Nu a lăsat nicio scrisoare şi nimeni nu-şi explică motivul crimei.

Ucis la comanda Mafiei?

23 de ani mai târziu, lumea încă se întreabă dacă această crimă a fost sau nu pusă la cale sau dacă este rezultatul acţiunilor unui om bolnav. S-a speculat că Gianni Versace şi Andrew Cunanan se cunoscuseră în urmă cu mai mulţi ani şi că aceasta a fost o răzbunare a criminalului.

Potrivit unei cărţi scrise de Giuseppe Di Bella, un fost membru al Mafiei din Calabria, Gianni Versace era folosit de capii grupării mafiote în diverse operaţiuni de spălare de bani. „Erau în joc sume uriaşe provenite din traficul de droguri, şantaj, cămătărie, munţi de bani care trebuiau spălaţi", a spus fostul mafiot.

Deşi familia creatorului de modă a emis, la momentul apariţiei cărţii, un comunicat în care denunţă afirmaţiile lui Di Bella, despre care spune că sunt „false", un membru din Departamentul antimafie a declarat că informaţiile din acest volum ar putea constitui o pistă valoroasă. „Di Bella este un informator, iar informaţiile pe care ni le-a oferit în trecut s-au dovedit a fi adevărate", a spus acesta.Recente

nuntă indiană foto  Shutterstock jpg
Copiii vedetelor jpg
Medicover foto Dan Malureanu 0503 JPG
Nativii acestor 3 zodii vor avea noroc in anul Dragonului de Lemn Sursa foto shutterstock 560312692 jpg
Horoscop jpg
femeie și bărbat în pat foto  Shutterstock jpg
Mel B jpg
Shogun serial jpg
vedetă cu câine foto  Shutterstock jpg
Martha Stewart foto  Shutterstock jpg
Blake Lively, Ryan Reynolds jpg
Japonia jpg
Kourtney Kardashian jpg
Harry Styles foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift cântăreața foto  Shutterstock jpg
Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg