Ai riduri? Optează pentru produsele pe bază de retionoizi

1 73351 original jpg jpeg

Multe femei încearcă tot felul de produse cosmetice, în speranţa că ridurile din jurul ochilor sau a gurii vor dispărea definitiv. Cercetătorii au descoperit că cele mai bune produse anti-îmbătrânire trebuie să conţină retionoizi, derivaţi ai vitaminei A.

Aceştia netezesc liniile fine şi estompează petele maronii din jurul ochilor. Cu toate astea,multe femei renunţă la folosirea retinozilor,din cauza faptului că sunt destul de iritanţi. Aşadar,dacă ai pielea sensibilă sau foloseşti retinoizi pentru prima dată,optează mai degraba pentru retinol,deoarece este uşor transformat în acid retinoic,ingredientul activ din produsele anti-îmbătrânire. Ce-i drept,rezultatele pot apărea mai greu,însă vei evita iritarea pielii.

Alege produse care conţin cel puţin .1% retinol,ambalate în cutii de aluminiu(aerul şi lumina pot degrada formula,scăzându-i din eficienţă).

În cazul în care nu observi îmbunătăţiri după 3 luni,specialiştii recomandă optarea pentru o formulă mai concentrată. Acizii retinozi sunt de 10-15 ori mai eficienţi decât retinolul,aşadar pentru efecte vizibile este posibil să fii nevoită să încerci produsele pe bază de retinoizi.