Alimente care subţiază firul de păr. Scoate-le din meniu, dacă nu vrei să îţi pierzi podoaba capilară devreme!

2 shutterstock 781779727 jpg jpeg

Într-un studiu realizat recent, oamenii de ştiinţă au descoperit că anumite alimente, consumate în mod regulat, pot contribui la subţierea părului şi, implicit, la căderea sa.

Căderea părului este unul dintre lucrurile inevitabile. Deşi acest lucru apare frecvent la bărbaţi, şi femeile se pot confrunta cu această problemă, mai ales după vârsta de 50 de ani. Potrivit statisticilor, în fiecare zi, o persoană poate pierde între 50 şi 100 de fire de păr, dar această pierdere este compensată cu creşterea altora. 

Sunt şi situaţii când ritmul de regenerare a părului nu poate să ţină pasul cu pierderea firelor. Medicamentele, factorii hormonali, stresul sau expunerea la compuşi chimici se numără printre factorii care pot influenţa procesul de pierdere al firelor de păr. De asemenea şi anumite mâncăruri din alimentaţia zilică pot contribui considerabil în acest proces. Care sunt alimentele pe care trebuie să le eviţi?

stanga
dreapta
3 pierderea parului jpg jpeg

Un studiu realizat anul trecut şi publicat în revista „Nature” a descoperit că alimentele grase, consumate regulat, cum ar fi: carnea procesată, produsele de patiserie, brânza grasă sau alimentele prăjite, pe lângă faptul că le pot provoca probleme celor cu colesterolul crescut, pot contribui şi la căderea părului. Specialiştii au remarcat că dieta bogată în grăsimi „nesănătoase‟ poate epuiza celulele foliculilor de păr şi poate perturba ciclul de creştere normal al părului, arată bestlifeonline.

Ce să consumi pentru a avea un păr sănătos? 

La polul opus, specialiştii recomandă alimente care conţin grăsimi „sănătoase‟ pentru organism, prezente în alimente, precum: somon, nuci sau avocado. De asemenea, potrivit Healthline, pentru a avea un păr sănătos şi puternic, este important să consumi: carne slabă, fasole şi alte leguminoase în detrimentul celor bogate în grăsimi „nesănătoase‟. De asemenea, se recomandă consumul de alimente bogate în vitamine şi în minerale, în special cele care conţin: Vitamina C, Vitamina D şi Fier.

Pe lângă dietă, potrivit Healthline, combaterea stresului şi investiţia într-un şampon şi într-un balsam de calitate contează enorm. În plus, masarea scalpului, pentru doar patru minute pe zi, poate îngroşa părul şi îi poate simula creşterea.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg