Alimentele cu care-ţi corectezi defectele

1 73124 original jpg jpeg

Dacă te confrunţi cu pielea uscată sau cu aspectul insestetic al celulitei apelează la produsele naturale. Iată care sunt acestea şi cum le poţi utiliza!

Elimină pielea solzoasă

Dacă ai pielea uscată apelează cu încredere la lămie. Acidul citric îndepartează celulele moarte ale pielii,lăsând-o moale şi catifelată. Taie o lămâieîn jumătate şi fricţionează cu partea tăiată coatele,genunchii sau călcâiele pentru câteva secunde,apoi clăteşte. Vei observa imediat o diferenţă.

Citeşte şi:

6 leacuri cu bicarbonat de sodiu

Măşti cu cafea pentru un ten fin

Scapă de celulită cu cafea

Nu arunca zaţul de la cafeaua de dimineaţă! Foloseşte-l pe post de scrub! Acesta va face pielea mai fină şi va ţine celulita la distanţă. Iată cum îl prepari:pune într-un bol 2 linguri de zaţ de cafea şi 4 linguriţe de ulei de măsline. Combină bine ingredientele până obţii o pastă. Masează cu mişcări ascendente zonele afectate.

Foloseşte mentă pentru a diminua coşurile

Această planta acţionează împotriva acneei fără a usca pielea,aşa cum fac medicamentele. Menta conţine mentol şi menthone,compuşi care reduc roşeaţa şi inflamaţiile. De asemenea,planta este un puternic astringent,ţinând departe uleiurile care favorizează apariţia coşurilor. Pune câteva frunze într-un blender şi 1 linguriţă de suc ​​de lămâie. (Sucul acid schimbă temporar pH-ul pielii,prevenind dezvoltarea bacteriilor). Acoperă cu pasta obţinută zona afectată 15 minute,apoi clateşte. Repetă procedeul de două ori pe zi,până când vezi rezultate.

Exfoliază-ţi faţa cu bicarbonat de sodiu

O dată pe săptămână este necesar să ne exfoliem pielea. Dacă nu vrei să apelezi la scruburile pe care le găseşti în comerţ,foloseşte bicarbonat de sodiu. Micile granule care se găsesc în bicarbonat îndepărtează celulele moarte şi exfoliază blând toate tipurile de ten. În plus,bicarbonatul de sodiu are proprietăţi antiseptice,ţinând departe erupţiile acneice. Într-un vas pune 4 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi 1 lingură de apă. Amestecă bine ingredientele apoi,cu mişcări circulare,aplică scrubul pe gât şi pe faţa umezită,evitând zona ochilor. . După 3 minute,clăteşte cu apă caldă şi apoi cu apă rece pentru a închide porii. La final foloseşte o cremă hidratantă.