Andrea Bocelli nu şi-a pierdut optimismul în pandemie. În copilărie, era privit ca un marţian pentru că asculta operă

1 shutterstock 1224865885 jpg jpeg

Orbit la 12 ani într-un accident ciudat avut la fotbal, tenorului Andrea Bocelli nu-i place să vorbească despre dizabilitatea sa. „Am plâns, apoi am decis că trebuie să fiu optimist", a spus el. A învăţat braille, să citească muzică şi să cânte la pian. Condus de talentul său, a vândut peste 150 de milioane de discuri.

Andrea Bocelli a lansat un nou album remasterizat de celebrare a celei de-a 10-a aniversări a concertului din 2011 din Central Park, New York, cel mai mare dintre spectacolele sale. 60.000 fani au înfruntat ploaia şi frigul pentru a-l urmări pe tenorul italian cântând timp de 3 ore în direct alături de invitaţii Tony Bennett şi Celine Dion. „Fiecare notă a fost înregistrată live. Sunt încântat de asta. A fost un eveniment remarcabil, mi-a luat 16 luni de muncă şi a fost cu siguranţă unul dintre vârfurile carierei mele”, a spus el. Albumul este dedicat tatălui său, care, în mod ironic, ura opera, dar care şi-a dorit întotdeauna să viziteze America.

În perioada de lockdown din 2020, a fost unul dintre puţinii artişti care a transmis un mesaj de speranţă, când a cântat într-un concert online într-o catedrală goală din Milano. Acum, doreşte să transmită un mesaj asemănător celor obosiţi de efectele pandemiei de COVID-19.

Credinţa continuă să joace un rol important în viaţa sa. „Cred că mesajul creştin este singura filozofie care este permanent relevantă şi cred că este cea mai mare mină de înţelepciune. Trebuie doar să luaţi două concepte din Evanghelie - „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi” şi „Fă-le altora ce ai vrea ca ei să-ţi facă”. ”

Celine Dion: „Dacă Dumnezeu ar cânta, ar suna ca Andrea Bocelli”

Dragostea vedetei pentru operă a început în copilăria petrecută în Lajatico, unde tatăl său vindea utilaje agricole. „Obişnuiam să ascult şi să învăţ pe de rost toate marile arii din discurile de gramofon. Îmi amintesc că la şcoală, în adolescenţă, am fost privit ca un fel de marţian. Contemporanii mei ascultau toţi compozitorii la modă la vremea respectivă, în timp ce eram entuziasmat doar de opere precum La Bohème, Tosca şi Andrea Chénier", îşi aminteşte Bocelli.

A cântat pentru prima dată în public acum aproximativ jumătate de secol. „Am mers într-o vacanţă cu familia şi unchiul meu a intrat într-un concurs, fără să mă întrebe mai întâi, la Caffè Margherita din Viareggio. A fost prima dată când am cântat în faţa unui public real, nu doar unui public format din rude şi prieteni. Am cântat mai întâi O Campagnola Bella, apoi O Sole Mio. Am câştigat concursul şi am primit ovaţiile publicului”, a spus el. Abia la vârsta de 18 ani, Bocelli a început să cânte la pian în cluburi şi pian-baruri pentru a se întreţine în timp ce studia Dreptul. Acolo a întâlnit-o pe prima lui soţie, Enrica, mama celor doi fii ai săi. Are o fiică de nouă ani, Virginia, împreună cu a doua sa soţie, Veronica. Ea este şi managerul său. Cuplul s-a cunoscut în 2002.

Pavarotti l-a rugat să cânte la nunta lui

Când vedeta rock italiană Zucchero Fornaciari a susţinut preselecţii pentru tenori. Pavarotti l-a ascultat cum cântă şi a declarat: „nu există o voce mai bună decât Bocelli”. Mai mult, l-a rugat să cânte la nunta lui, apoi, mai târziu, văduva acestuia i-a cerut să cânte la înmormântare.

Perioada de lockdown i s-a părut frustrantă

Bocelli a petrecut perioada de lockdown în casa de pe coasta toscană: „Mi s-a părut o perioadă foarte anxioasă şi frustrantă. Am stat mai mult timp cu copiii mei şi am studiat, am ascultat muzică şi am citit.” Pauza forţată l-a inspirat să-şi înregistreze albumul „Believe” din 2020: „Există piese legate de copilăria mea, piese cu o religiozitate pură şi autentică, înrădăcinată în tradiţia populară. „Believe” include, de asemenea, două rugăciuni pe care le-am pus eu singur la muzică. Prima este un „Tatăl nostru” pe care l-am scris cu ani în urmă, iar al doilea un „Ave Maria” care tocmai a ieşit din sufletul meu în mijlocul carantinei.”

Citeşte şi:

Bun venit la bordul avionului lui Céline Dion! Dotările de lux ale aeronavei de 42 de milioane de dolari

„Istoria ne învaţă că până şi cele mai dificile obstacole pot fi depăşite”

Întrebat dacă pandemia i-a diminuat pozitivitatea, a negat: „Am credinţă în fiinţele umane, în inteligenţa şi capacitatea lor de a alege calea spre bunătate la fiecare răscruce de drumuri. Şi, cum sunt credincios, am încredere în bunătatea Creatorului, ca şi cum aş fi în braţele unui părinte iubitor. Istoria ne învaţă că până şi cele mai dificile obstacole pot fi depăşite. A fi optimist este o datorie morală şi cu atât mai mult în această situaţie”, a ţinut artistul să transmită tuturor celor care se simt obosiţi de efectele pandemiei.

Pentru a se relaxa, Andrea încearcă să petreacă mai mult timp pe ambarcaţiunea lui care este un mijloc de eliberare şi de contact autentic cu natura. Este locul ideal pentru a petrece momente liniştite cu familia. Pe lângă vila toscană, el deţine o casă în în Lajatico şi o casă la Miami.

„Nu trece o zi fără să mă gândesc la privilegiul pe care îl am de a fi urmărit peste tot cu bunăvoinţă şi de atât de mulţi oameni. Întotdeauna am întâlniri în turneele mele care mă emoţionează. Îmi amintesc că oamenii mi-au mărturisit că datorită muzicii mele şi-au redescoperit credinţa. Acest tip de apreciere îmi oferă energia de a continua să cânt, dând sens carierei şi vieţii mele”, a spus el.

FOTO: ShutterstockRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg