Antonio Banderas, veşnicul seducător

1 58314 original jpg jpeg

Cu vocea sa caldă şi uşor groasă şi accentul andaluz, Antonio Banderas este cel mai cunoscut actor spaniol care a reuşit să fie apreciat de regizorii din Cetatea Filmului.

Antonio Banderas s-a născut în Malaga,unul dintre cele mai pitoreşti oraşe din Spania. Puţini sunt cei care ştiu că Antonio voia să fie fotbalist,dar o fractură la picior a pus capăt carierei sale. A fost atras însă de scena teatrului,iar la 19 ani a decis să se mute la Madrid,unde a reuşit să fie acceptat în echipa Teatrului Naţional al Spaniei. 10 ani mai târziu îşi făcea debutul la Hollywood în filmul „ Regii Mambo“.

Cu tenul măsliniu şi părul negru ca pana corbului,el a fost alegerea firească a producătorilor pentru a-l interpreta pe Zorro,legendarul erou mexican. Acest rol i-a adus recunoaşterea internaţională,dar a atras şi atenţia doamnelor şi domnişoarelor din întreaga lume. Nici actriţele de la Hollywood nu au reuşit să reziste farmecului său,însă cea care l-a cucerit,deşi este cu 3 ani mai în vârstă ca el,a fost actriţa Melanie Griffith. Se pare că ea a fost şi motivul divorţului actorului de prima soţie,Ana Leza,căsnicia lor durând 9 ani. În acelaşi an în care a divorţart,Antonio s-a şi căsătorit cu Melanie,care i-a dăruit o fiică.

Nici această căsătorie nu a fost una liniştită,ei fiind de multe ori în pragul divorţului din cauza aventurilor actorului,dar şi a neînţelegerilor legate de obsesia lui Melanie pentru operaţiile estetice. Însă,toate eforturile ei de a se păstra frumoasă pentru şarmantul Antonio nu au reuşit să-l păstreze alături de ea,actorul fiind surprins de multe ori în compania unor fete mult mai tinere decât el. În prezent actriţa a înaintat actele de divorţ,susţinând că între ei există diferenţe ireconciliabile.

Antonio este un fan înfocat al echipei de fotbal Real Madrid şi a fost numit unul dintre cei mai frumoşi oameni în viaţă de către revista People.