Arnold Schwarzenegger este un alt om de 5 ani. Ce schimbare radicală l-a ferit de un infarct sau AVC?

1 shutterstock 1612018033 jpg jpeg

Arnold Schwarzenegger, fost culturist, şi-a schimbat stilul de viaţă în ultimii cinci ani din motive de sănătate, dar şi în alte scopuri.

Actorul a spus că modificările l-au ajutat să se simtă mai sănătos şi mai tânăr. În mod deosebit, noua lui dietă vegană i-a redus nivelul de colesterol rău corelat cu un risc mare de boli cardiovaculare, infarct şi accident vascular cerebral. Mulţi cred că a făcut schimbările din motive de sănătate, la sfatul medicilor săi, după ce, de-a lungul anilor, a avut o dietă bogată în carne roşie. Unii nu cred că ar vorbi de veganism cu aceeaşi pasiune ca el dacă nu ar avea teama de a se îmbolnăvi grav.

„Medicul meu a crezut că este vorba despre o altă persoană‟

Fostul campion la culturism a mărturisit că a mâncat aproximativ 80% alimente vegetale, ceea ce i-a menţinut colesterolul la un nivel scăzut. Îşi permite, totuşi, să se răsfeţe ocazional cu o friptură. „Am colesterolul rău atât de scăzut, încât medicul meu a crezut că este vorba despre o altă persoană, nu despre mine‟, a spus Schwarzenegger.

Anumite alimente de origine animală, cum ar fi carnea grasă, procesată ca slănina, hot-dog-urile, dar şi produsele lactate pot creşte nivelul de colesterol rău. În schimb, au efectul opus legumele, în special acelea cu frunze verzi, cerealele integrale, fructele de pădure şi nucile.

Şi exerciţiile fizice făcute în mod regulat menţin colesterolul rău la un nivel scăzut. Schwarzenegger, ajuns la vârsta de 74 de ani, continuă să se antreneze în mod regulat. A ţinut să spună că se antrenează şase zile pe săptămână şi că se concentrează în fiecare zi pe o parte diferită a corpului.

De ce se teme Schwarzenegger?

Consumul excesiv şi prelungit de carne roşie sau procesată a fost corelat cu riscul crescut de cancer intestinal. Schwarzenegger a devenit conştient de acest pericol, ca şi de acela de a suferi de boli cardiovasculare, de aceea probabil că a adoptat dieta vegană. Carnea este bogată în grăsimi saturate, ceea ce duce la creşterea nivelului de colesterol rău în sânge, ceea ce poate duce la boli de inimă. Anumite elemente nutritive pot fi obţinute din consumul de carne, dar pot fi procurate şi din surse vegetale.

Schwarzenegger a adoptat un alt stil de viaţă şi pentru combaterea poluării

În calitate de guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger a fost un susţinător feroce al politicilor de abordare a schimbărilor climatice. Poluarea poate fi favorizată de cererea de carne roşie. Dorinţa lui Schwarzenegger de a susţine combaterea poluării şi de a frâna schimbările climatice negative a făcut din el un susţinător al dietei vegane.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg