Aşa-ţi speli corect părul!

1 74004 original jpg jpeg

Am auzit de foarte multe ori spunându-se că şamponarea zilnică a părului nu este sănătoasă. Da, este adevărat! Spălarea părului în fiecare zi poate fi dăunătoare atunci când produsul folosit nu este cel potrivit tipului de păr.

Şampoanele dure afectează uleiurile naturale din scalp şi păr,lucru care duce la pierderea frumuseţii podoabei capilare.

Tipul de păr

Atunci când părul este spălat zilnic,scalpul devine uscat,apare mătreaţa şi se reduce nivelul pH-ului,iar părul îşi pierde strălucirea şi vitalitatea. În schimb,spălarea părului o dată sau de două ori pe săptămână ajută la producţia de uleiuri naturale.

Citeşte şi:Secretele unui păr fabulos

Părul fiecărei persoane este unic. Nici scalpul şi nici podoaba capilară nu sunt aceleaşi. Şuviţele poate fi frumoase şi sănătoase la o persoană,în timp ce la alta ele se deteriorează foarte repede.

Stai departe de şampoanele uscate

După mai multe utilizări,şampoanele uscate ajung să afecteze uleiurile naturale ale părului. Ele nu menţin nivelul pH-ului şi umiditatea părului şi scalpului. În schimb,şampoanele şi balsamurile pe bază de plante funcţionează ca un tratamentpentru stimularea foliculilor.Circulaţia sângelui de la nivelul scalpului este foarte importantă pentru creşterea şi menţinerea părului sănătos. Atunci când foliculii sunt stimulaţi de elementele nutritive pe care le conţin plantele medicinale,este îmbunătăţită şi circulaţia sangvină. Sângele hrăneşte celulele care creează firul de păr.

Citeşte şi:Cum alegi un scrub bun?

Sfaturi:

-Este recomandat ca părul să fie spălat o dată sau de două ori pe săptămână sau de câte ori este nevoie. Spălarea este necesară pentru îndepărtarea excesului de ulei şi a murdăriei de pe firul de păr.

-Şampoanele uscate nu permit scalpului şi foliculilor să respire şi să-şi îndeplinească funcţia.

-Şamponarea zilnică este foarte bună pentru pielea capului şi păr atunci când sunt folosite produsele de îngrijire potrivite.Recente

Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg
Dannii Minogue Instagram jpg