Averea lui Zelenski. Câţi bani are fostul comic cu studii de Drept, devenit, peste noapte, lider politic mondial?

2 presedintele zelenski shutterstock 1374778559 jpg jpeg

Volodomir Zelenski este preşedintele Ucrainei, un fost comic de succes şi om de afaceri în domeniul producţiilor video, care a strâns, până în momentul de faţă, o avere frumuşică, încadrată undeva între 1 milion de dolari şi 900 de milioane de dolari. Să fie oare aproape miliardar?

Născut şi crescut într-o familie medie ca venituri şi profesii, Volodomir şi-a dorit să devină avocat, a făcut facultatea de Drept, dar s-a îndrăgostit de comedie după încheierea studiilor superioare. Tot atunci a întâlnit-o pe cea care i-a devenit soţie şi mamă a copiilor săi şi a construit împreună cu frumoasa blondă un mic imperiu în divertisment.

Compania lor de producţie, Kvartal 95, a avut mare succes în Ucraina, creând show-uri TV, filme şi alte producţii în entertainment. De acolo să-i fi venit oare banii sau din politică şi din asocierea cu oligarhii? În timp ce devenea tot mai cunoscut în politică şi lupta de zor cu corupţia din ţară, actualul preşedinte uncrainean şi cel mai cunoscut lider politic mondial al momentului şi-a înfiinţat nişte companii offshore şi s-a apropiat de câţiva oameni de afaceri controversaţi din ţara lui.  

Zelenski s-a născut în 1978, într-un orăşel industrial din sudul Ucrainei, după care şi-a petrecut patru ani în Mongolia. Părinţii lui, Rymma Zelenska şi Oleksandr Zelenski, sunt oameni educaţi, nişte ingineri cu succes în carieră. În copilărie, Volodomir a urmat mai multe activităţi după şcoală, lucru care i-a modelat personalitatea artistică. A făcut atât sport, cât şi lecţii de pian. Neavând în familie persoane bogate, Zelenski şi-a făcut singur averea, n-a moştenit-o de la nimeni. Însă din showbiz sau din politică?

Ca entertainer, a mers în turnee prin toate ţările care aparţineau, la un moment dat, URSS, şi-a împrumutat vocea ursuleţului Paddington, din filmele cu acelaşi nume, şi a participat la "Dancing With the Stars", în 2006, ne relateză Jamie Burton de la Newsweek.

Compania Kvartal 95 a devenit una dintre cele mai mari din ţară, realizând unele dintre cele mai mari producţii din televiziunea ucraineană. Forbes a listat compania lui Zelenski ca una dintre cele mai de succes firme din Ucraina, venitul acesteia ajungând la 11 milioane de lire sterline numai în 2012, după cum ne informează The Sun.

Dar banii mulţi nu vin atât din showbiz, cât mai ales din politică, nu-i aşa?

În timp ce show-ul TV "Servant of the People" devenise cea mai urmărită producţie TV din Ucraina, încă din 2015 de când începuse să fie distribuit la TV, Zelenski şi echipa cu care lucra s-au gândit să se reprofileze, să intre în politică, să-şi facă propriul partid în 2018, pe care l-au denumit, cum altfel, "Servant of the People". Şi i-a trebuit lui Volodomir numai un an ca să ajungă preşedintele ţării, conform celor publicate în The New Yorker.

Odată devenit preşedinte, Zelenski şi-a numit apropiaţii din showbiz în poziţii cheie. În 2021, Pandora Papers au devenit publice, iar documentele respective scot la iveală companii offshore cu conexiuni la cel mai înalt nivel. Una dintre companiile care au legătură cu preşedintele, Maltex, a primit, de pildă, 1,2 milioane de dolari în 2013, iar altă firmă de-a unui apropiat al lui, a primit 750.000 de dolari într-un cont din Cipru.

Companiile offshore ale preşedintelui, înfiinţate încă din 2012, îşi au sediul în Belize, Cipru şi Insulele Virgine. Liderul ucrainean s-a rupt complet de aceste companii în 2019, în timpul campaniei sale prezidenţiale, însă soţia lui, Olena Zelenska, a rămas proprietara companiei Film Heritage.

Prima Doamnă nu şi-a acuns averea, ci a declarat public că deţine două apartamente, unul în Crimeea, şi altul în Kiev, conduce un Mercedes-Benz şi poartă bijuterii cu diamante de la Piaget, Bover şi Breguet. Soţul ei a recunoscut, de asemenea, că a fost proprietarul unei vile italiene, în valoare de 3,1 milioane de euro în 2015, la momentul achiziţiei. Vila din Toscana are două etaje, o piscină, terasă, şase dormitoare, şase băi, un centru spa cu jacuzzi şi saună, o sală de sport şi apartamente pentru angajaţi. În 2021, cuplul prezidenţial a vândut vila cu 4,5 milioane de euro.

În concluzie, câţi bani are Volodomir Zelenski?

S-a estimat că, în 2022, preşedintele ucrainean are o valoare netă de 1,5 milioane de dolari. Nu 1,5 miliarde de dolari, cât s-a zvonit online! Cel puţin aceasta este suma care a fost făcută publică de mai multe publicaţii financiare. Realitatea poate fi puţin diferită, având în vedere succesul răsunător al lui Zelenski în afaceri. Dar nu există dovezi concrete pentru aşa ceva...

Foto - Shutterstock



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg