Ben Affleck, pasionat de limbi străine? Ce alte vedete surprind prin cunoaşterea unor limbi străine rare

2 shutterstock 1667421022 jpg jpeg

Vorbitul unei alte limbi sau două-trei este ceva ce puţini pot face. Prin prisma meseriei lor, artiştii au contact cu diverse culturi şi multe limbi străine, unele dintre ele pur şi simplu frumoase.

Dacă vrei să înveţi o a doua limbă, există mai multe modalităţi de a face acest lucru. Unii au norocul s-o deprindă de la membrii familiei, alţii trebuie să caute un profesor sau cele mai bune cărţi. Nu există nicio îndoială, unii au, cu siguranţă, o afinitate pentru limbile străine, aşa cum este Ben Affleck. În timp ce mulţi se luptă să înveţe o singură limbă străină, unele vedete reuşesc să dobândească cunoştinţe în trei limbi străine.

Ben Affleck se descurcă bine să vorbească în spaniolă şi farsi

Actorul Ben Affleck are multe talente, pe lângă acela de a o face pe Jennifer Lopez să se îndrăgostească din nou de el, la aproape 20 de ani după ce şi-au anulat logodna. Mai există ceva ce-i leagă pe ce doi înafara chimiei incontestabile dintre ei. Lopez se poate considera o femeie norocoasă, deoarece Affleck îi poate spune cât de mult o iubeşte în diferite limbi.

Înainte de a deveni actor,  el a studiat spaniola la Universitatea din Vermont. Mai mult, pe când avea 13 ani, Ben şi fratele său, Casey, au locuit în Mexic o vreme, pentru a filma o emisiune de televiziune pentru copii. Affleck a spus că a fost momentul în care a deprins limba.

Vorbitul în limba spaniolă nu este singurul talent al lui Affleck. Mai există o limbă străină pe care a învăţat-o. În 1990, a frecventat Colegiul Occidental, după stagiul său la Universitatea din Vermont, pentru a studia în Orientul Mijlociu. „Mi-a plăcut politica externă. Am crezut că Orientul Mijlociu este un loc incredibil de misterios, exotic, fascinant‟, a spus el despre decizia de a călători în Orientul Mijlociu care l-a ajutat să înveţe farsi (limbă persană), o limbă care se vorbeşte în Iran, Afghanistan şi Tajikistan.

De la cine a deprins Rita Ora limba albaneză?

Starul pop Rita Ora a crescut la Londra, dar, la fel ca mulţi londonezi, ea păstrează legături culturale puternice cu o altă naţiune. În cazul ei, aceasta este Albania. Deşi accentul ei este dovada multor ani petrecuţi la Londra, ea s-a născut de fapt în vechea Iugoslavie. S-a decis să-şi menţină limba maternă de-a lungul anilor. În timp ce nenumărate celebrităţi vor să înveţe limbi străine de largă circulaţie, ca italiana sau franceza, ea a ales albaneza inclusiv pentru a fi originală, nu doar pentru a se conecta cu poporul din care îşi trage rădăcinile.

Natalie Portman poate vorbi în ebraică şi japoneză

Mulţi ştiu că Natalie Portman s-a născut în Israel, aşa că nu este surprinzător că ea vorbeşte fluent ebraica. La urma urmei, a fost una dintre limbile ei materne. Cu toate acestea, ebraica nu este cea mai obişnuită limbă care se învaţă, deci şi ea iese din tipare. În plus, nu se mulţumeşte să fie doar bilingvă. Portman şi-a petrecut anii de facultate la Harvard studiind alte câteva limbi, inclusiv arabă, germană, japoneză şi franceză. Deşi este posibil să nu aibă acelaşi nivel de abilitate în aceste limbi ca în ebraică, este totuşi o realizare incredibil de impresionantă.

Charlize Theron are rădăcini africane

S-ar putea să nu ştii că afrikaans este de fapt prima limbă pe care a vorbit-o Charlize Theron. A învăţat engleza mult mai târziu. De-a lungul anilor, accentul ei sud-african a dispărut, dar poate vorbi în continuare afrikaans ca un nativ. În interviuri, ea a surprins vorbind în limba maternă şi a mărturisit că vorbeşte limba în mod constant atunci când este în jurul mamei sale. Nu mulţi actori de la Hollywood pot spune că ar putea conversa fără probleme în afrikaans, aşa că Theron se deosebeşte cu siguranţă de ceilalţi.

Viggo Mortensen stăpâneşte limba daneză

Actorul ajuns faimos după rolul în filmul „Stăpânul inelelor‟ este pe jumătate danez. Mortensen este bilingv de când se ştie. Acasă vorbea engleza cu mama sa şi daneza cu tatăl. Cu toate acestea, nu s-a mulţumit să ştie doar două limbi străine. A urmat cursuri de spaniolă, franceză şi italiană. De asemenea, poate înţelege ce-i spune un norvegian, un suedez sau un catalan. A mai lucrat în spaniolă în filmul „Alatris‟.

FOTO: Shutterstock



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg