Beneficiile oţetului din cidru de mere pentru părul tău

1 shutterstock 506917063 jpg jpeg

Oţetul datează încă din cele mai vechi timpuri. Mai mult decât atât, este un produs nelipsit din cămara gospodăriilor. Ceea ce nu ştiai este că oţetul din cidru de mere aduce numeroase beneficii părului tău, ceea ce îl va face mai puternic, mai strălucitor şi mai... irezistibil!

Oţetul de cidru de mere pe lângă acidul acetic şi acidul citric, conţine vitamine şi minerale. Dacă oţetul alb este un lichid limpede, clar, celălalt are o culoare mai închisă. Iată care sunt beneficiile clătirii părului cu oţet din cidru de mere: 

Netezeşte şi dă strălucire părului 

Şampoanele sunt soluţii dure şi îţi pot lăsa senzaţia de uscăciune a părului. Aciditatea oţetului din cidru de mere contracarează acest lucru şi ajută la echilibrarea nivelului natural de ph al scalpului, astfel că părul va deveni mai moale şi mai lucios. Mai mult decât atât, oţetul din cidru de mere poate ajuta la închiderea cuticulelor de păr deteriorate din cauza produselor de hairstyle. 

Combate mătreaţa

Proprietăţile naturale antifungice şi antibacteriene ale oţetului din cidru de mere combate mătreaţa şi ajută la refacerea stratului protector al scalpului. De asemenea, ajută la prevenirea stărilor de mâncărime şi de iritaţie care adesea însoţesc mătreaţa. Cu siguranţă, oţetul din cidru de mere este o alternativă mai blândă a şampoanelor care te scapă de mătreaţă. 

Elimină rezidurile produselor de hairstyle 

Oţetul de cidru de mere elimină reziduriile produselor de hairstyle (fixativ, spumă, gel, cremă etc.). Acesta conţine acid malic, un exfoliator blând pentru părul tău.

Reduce şansele ca părul tău să se electrizeze 

Oţetul din cidru de mere sigilează cuticulele de păr, ceea ce îl va face mai mult mai neted. Părul care este mai fragil sau care se electrizează mai des are tendinţa de a fi mai alcalin sau mai mare pe scala de pH. Ideea este că o substanţă acidă, precum oţetul din cidru de mere, ajută la scăderea pH-ului şi menţine sănătatea podoabei capilare. 

Contraindicaţii 

Orice exces, până la urmă, nu aduce niciun beneficiu. Prin urmare, dacă ai probleme cu scalpul, iar utilizarea oţetului din cidru de mere îţi agravează situaţia, este nevoie să întrerupi acest obicei ori să reduci cantitatea de amestec cu care îţi clăteşti părul. Întotdeauna diluează oţetul din cidru de mere cu apă înainte de a-l aplica pe păr. De altfel, evită, pe cât de mult posibil, contactul cu ochii. Dacă se întâmplă asta, clăteşte-ţi faţa cu apă din abundenţă. O dată pe săptămână este, de regulă, suficient! 

Cum foloseşti oţetul din cidru de mere?

Torni două linguri cu oţet de cidru de mere la 250 ml apă. După şamponare, îţi umezeşti părul cu acest amestec şi îl laşi două minute înainte de a-l clăti. 

Cum poţi prepara tu însăţi oţet din cidru de mere?

Ai nevoie de:

 • mere, tăiate bucăţi 
 • zahăr (1 lingură la 240 ml apă)
 • apă filtrată (fără urme de clor)
 • un borcan 

Mod de preparare 

Pui bucăţile de mere, dar nu umpli borcanul cu vârf. Amesteci, într-un bol, zahărul cu apa, apoi torni amestecul peste mere până le acoperi. Închizi borcanul, dar nu foarte strâns şi îl dai deoparte într-un loc cald şi întunecat pentru două săptămâni. Poţi amesteca o dată la câteva zile, dacă doreşti, şi poţi da la o parte crusta închisă la culoare care s-a format deasupra. După cele două săptămâni, aruncă bucăţile de mere şi dai deoparte sucul încă alte două sau patru săptămâni. 

FOTO: Shutterstock.com Recente

596cf8b29e5edde3c6ffec327094dd3a jpeg
Celebritati, Paris Hilton, Harry Styles, Kesha, Shutterstock jpg
Selma Blair și aliatul ei în lupta cu scleroza multiplă 0 Sursa  Instagram jpg
Jennifer Lopez, poreclă pentru gemeni 1 foto  Instagram jpg
Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg