Căderea părului nu este doar o problemă de ordin estetic. Iată ce boli poate ascunde!

1 caderea parului jpg jpeg

Sănătatea părului este foarte importantă atât pentru un aspect frumos, cât şi pentru sănătatea întregului organism. Atunci când părul cade mai mult decât în limita normală, trebuie să luăm măsuri, deoarece acest lucru poate semnala prezenţa unor afecţiuni.

În mod normal, un om pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Însă dacă ţi se întâmplă să depăşeşti această limită, trebuie să investighezi ce te macină, ce mănânci, cum te afectează stresul, alte boli sau alte afecţiuni. Iată care sunt bolile pe care le poate ascunde căderea părului în mod excesiv!

Diabet

Toamna şi iarna, e nevoie să acorzi mai multă atenţie alimentaţiei. Un regim mai puţin bogat în vitamine şi minerale poate genera o cădere mai accentuată a părului. Pentru că anemiile şi avitaminozele pun în pericol foliculul de par. Adică o rădăcină mai slabă a firului de păr şi o cădere şi mai accentuată a acestuia. Şi asta nu e tot! Diabetul şi dezechilibrele tiroidei pot provoca schimbări hormonale în organism. Mai exact, conduc la o cădere puternică a părului.

Dermatită seboreică

Ia în calcul şi dermatita seboreică! Completată de stres şi de teama căderii părului. Dar şi de unele reţete de frumusete prea agresive, aplicate după ureche şi fără să ţii cont de sfatul specialistului: „Azi, mai mult ca oricând, e nevoie să te asiguri că foloseşti produse de îngrijire adaptate tipului tău de păr. Azi, poţi alege game cosmetice profesionale care combat căderea părului. Produsele Nioxin menţin părul cât mai sănătos. Ele ajută rădăcina firului de păr să rămână vie un timp cât mai îndelungat‟, spune Alina Rau, Lead Trainer Nioxin Romania.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg