Căderea părului nu este doar o problemă de ordin estetic. Iată ce boli poate ascunde!

1 caderea parului jpg jpeg

Sănătatea părului este foarte importantă atât pentru un aspect frumos, cât şi pentru sănătatea întregului organism. Atunci când părul cade mai mult decât în limita normală, trebuie să luăm măsuri, deoarece acest lucru poate semnala prezenţa unor afecţiuni.

În mod normal, un om pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Însă dacă ţi se întâmplă să depăşeşti această limită, trebuie să investighezi ce te macină, ce mănânci, cum te afectează stresul, alte boli sau alte afecţiuni. Iată care sunt bolile pe care le poate ascunde căderea părului în mod excesiv!

Diabet

Toamna şi iarna, e nevoie să acorzi mai multă atenţie alimentaţiei. Un regim mai puţin bogat în vitamine şi minerale poate genera o cădere mai accentuată a părului. Pentru că anemiile şi avitaminozele pun în pericol foliculul de par. Adică o rădăcină mai slabă a firului de păr şi o cădere şi mai accentuată a acestuia. Şi asta nu e tot! Diabetul şi dezechilibrele tiroidei pot provoca schimbări hormonale în organism. Mai exact, conduc la o cădere puternică a părului.

Dermatită seboreică

Ia în calcul şi dermatita seboreică! Completată de stres şi de teama căderii părului. Dar şi de unele reţete de frumusete prea agresive, aplicate după ureche şi fără să ţii cont de sfatul specialistului: „Azi, mai mult ca oricând, e nevoie să te asiguri că foloseşti produse de îngrijire adaptate tipului tău de păr. Azi, poţi alege game cosmetice profesionale care combat căderea părului. Produsele Nioxin menţin părul cât mai sănătos. Ele ajută rădăcina firului de păr să rămână vie un timp cât mai îndelungat‟, spune Alina Rau, Lead Trainer Nioxin Romania.

Sursă foto: Shutterstock  Recente

vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg