Cât de periculoasă este expunerea la soare

1 64450 original jpg jpeg

Soare, căldură, plajă, mare. Cam aşa s-ar rezuma vacanţa ideală. Dacă vrei să te bronzezi, ai mare grijă! Expunerea prelungită la soare îţi afectează sănătate.

Soarele,vinovat de apariţia cancerului de piele

Arsurile solare,îmbătrânirea prematură a pielii,leziunile pielii şi apariţia cancerului de piele apar din cauza expunerii la soare. Mai mult de 90% din cazurile de cancer de piele sunt cauzate de expunerea la soare. Totodată,mersul la solar creşte riscul de deteriorare a pielii şi apariţia cancerului de piele.

Persoanele cu pielea deschisă la culoare au un risc crescut să-şi deterioreze pielea şi de a se îmbolnăvi de cancer de piele.Chiar şi aşa,şi persoanele care au pielea mai închisă trebuie să se protejeze de soare.

Citeşte şi:

Alimentele care te protejează de soare

Cum să alegi ochelarii de soare potriviţi

Medicamentele ne fac sensibili la soare

Anumite medicamente,cum sunt antibioticele,antidepresivele şi medicamentele pentru acnee pot creşte sensibilitatea pielii la soare. Cei care urmează un tratament medicamentos trebuie să discute cu medicul despre medicamentele care le fac pielea mai sensibilă la soare.

Dacă un membru al familiei a fost diagnosticat cu cancer de piele este foarte important să-ţi monitorizezi pielea şi să vezi dacă apar schimbări semnificative (aluniţe asimetrice,răni care nu se mai vindecă).

Semne ale arsurilor solare

Primul şi cel mai evident simptom al arsurilorsolareeste înroşirea pielii. Alte simptome notabile includ durerea înţepătoare şi senzaţia de căldură care radiază la suprafata pielii. Durerea şi disconfortul,se agravează,de multe ori,la câteva ore după expunerea la soare.

Băşicile mici duc la descuamarea pielii la câteva zile după expunere. Arsurile solare severe  pot produce băşici mari. Cei afectaţi nu ar trebui să le rupă,deoarece se pot infecta.

Alte simptome ale arsurilor solare,mai puţin frecvente,includ crampele abdominale,senzaţia de slăbiciune,febră şi dureri de cap.Recente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg