Ce înseamnă să fii Regină Consoartă? Camilla Parker Bowles, de la amantă la soţia regelui

1 1 camilla shutterstock 1574326588 jpg jpeg

Într-o scrisoare concepută în Sandringham House, palatul care a găzduit o recepţie înainte de sărbătorirea a 70 de ani de când Regina Elisabeta a II-a a luat tronul, monarhul britanic şi-a anunţat susţinerea pentru viitoare regină a Marii Britanii în cursul zilei de 5 februarie. Însă ce înseamnă să fii Regină Consoartă?

“Sunt pe veci recunoscătoare pentru loialitatea şi afecţiunea primită de la voi”, s-a adresat regina britanică printr-o scrisoare supuşilor săi. “Şi, atunci când vine vremea ca fiul meu, Charles, să devină Rege, ştiu că le veţi oferi lui şi soţiei lui sprijinul pe care mi l-aţi oferit mie. Este dorinţa mea sinceră ca, atunci când va veni vremea, Camilla să devină Regina Consoartă, continuându-şi astfel responsabilităţile regale”, a declarat Regina Elisabeta a II-a.

Este clar care sunt intenţiile suveranei britanice – că o preferă pe Camilla Parker Bowles şi nu pe Kate Middleton, preferata englezilor. În timp ce Regina se pregăteşte să-i înmâneze acesteia coroana regală a mamei sale, să vedem ce presupune noua funcţie pe care o va ocupa Camilla din momentul în care soţul ei va prelua tronul!

Ducesa de Cornwall nu a pornit cu dreptul în spaţiul public. Ea s-a făcut remarcată, în primă instanţă, ca amantă a Prinţului Charles pe când acesta era însurat cu mult adulata  Prinţesă Diana. Dat fiind statutul de “distrugătoare de căsnicii” pe care-l avea, era prea puţin posibil ca preferata viitorului rege să devină vreodată prinţesă sau regină. Totuşi... realitatea ne contrazice!

Titlul pe care-l va deţine Camilla este la fel de complicat precum relaţia ei cu Charles.

Cele mai multe regine conduc regatul în calitate de regine regente, o titulatură prestigioasă care conferă multă putere deţinătoarei, separată de cea a regelui, ne informează The Guardian. Regina Consoartă este, în principiu, la fel ca tradiţionala Regină, doar statutul social e uşor diferit, pentru simplul motiv că acesteia îi lipseşte puterea de domnie care se transmite, în mod tradiţional, atunci când preiei tronul.

Ce să ne aşteptăm din partea Camillei Parker Bowles? Ceremonia ei de investire ca Regină Consoartă va fi mai simplă şi mai scurtă decât cea a Regelui, evident. Având în vedere că Ducesa de Cornwall este căsătorită cu viitorul Rege, ceremoniile celor doi e cel mai probabil să aibă loc în acelaşi timp.

Puterea viitoarei Regine Consoarte este limitată, cum spuneam. Camilla va primi coroana Reginei Mame, adică a mamei actualei Regine, cea din platină şi cu diamantul Koh-i-Noor, care va fi aşezată pe capul ei atunci când soţul ei va fi desemnat Rege.

Se pare că Charles a primit permisiunea de-a o numi pe Camilla “Regina Camilla” cu ceva ani în urmă, când şi-a schimbat discursul său de investire ca Rege. Iar mama lui, Regina Elisabeta a II-a, a fost de acord cu fiul ei.

În cursul zilei de ieri, Prinţul de Wales şi-a făcut cunoscută recunoştinţa în faţa Reginei pentru tot sprijinul ei, spunând că el şi “draga mea soţie” sunt “suntem pe deplin conştienţi de onoarea făcută”.

Ce drum a parcurss Camilla de la o simplă şi blamată amantă la confimarea ei ca Regina Consoartă! Prinţesa Diana o numea “a treia persoană” din mariajul ei, însă cea care era percepută ca o problemă la acea vreme este mai nou văzută ca soluţia monarhiei britanice.

Au existat momente în care simpla ei prezentă în viaţa prinţului ameninţa din temenii monarhia britanică, iar acum este această salvatoare a viitorului familiei regale britanice pentru simplul fapt că are o influenţă bună asupra viitorului Rege.  

Surprinzătoare sau nu, asta e realitatea!

Foto - ShutterstockRecente

cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg
Beyonce sursa  Shutterstock jpg
Gordon Ramsay jpg
DISKOteka 5 jpeg
Revista Click! pentru femei Nr 19  15 28 septembrie 2023 jpeg
Michael Kors foto  Shutterstock jpg
Demi Lovato jpg