Ce s-a întâmplat cu copiii dictatorilor? Unii s-au sinucis, alţii au devenit mai răi decât taţii lor

1 astaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jpg jpeg

Aşchia nu a sărit departe de trunchi în cazul unora dintre cele mai puternice – şi mai de temut – familii din lume. În alte cazuri, moştenitorii unor dictatori au clacat din cauza presiunii majore la care au fost supuşi sau au reuşit să-şi refacă viaţa în alt cotlon de lume, departe de influenţa distrugătoare în care crescuseră şi se formaseră. Iată povestea lor impresionantă!

Au avut cu toţii un exemplu negativ în tatăl lor, care era un conducător despotic, însă nu toţi i-au călcat pe urme părintelui tiranic. Unii şi-au dorit să se îndepărteze cât mai mult de sistemul dictatorial impus de capul familiei lor, iar alţii au ajuns chiar să-l depăşească în ticăloşii şi cruzimi pe primul om în statul lor.

Nu au avut o copilărie uşoară. Şi nici una care să le fi oferit amintiri frumoase pentru toată viaţa. Au asistat adesea la momente tensionate în familie sau societate, dacă nu chiar sângeroase, şi au fost nevoiţi să înveţe ce înseamnă disciplina şi obedienţa de la tatăl lor, care era nu numai capul familiei, ci şi liderul politic pe care-l urmau mulţi şi de care se temeau poate la fel de mulţi.

Uday Hussein l-a întrecut pe Saddam la cruzime

Uday a fost primul fiu al lui Saddam Hussein, conceput cu prima sa soţie, Sajida Talfah, şi cel care avea să moştenească întregul imperiu construit de dictator. Dar neprevăzutul a apărut în 1988, când Uday şi-a pierdut dreptul de a-i lua locul tatălui, din cauza unei crime comise la o petrecere – l-a omorât pe valetul şi pe degustătorul personal al lui Saddam, Kamel Hana Gegeo.

Pierzându-şi funcţia de conducător suprem – pe care ar fi moştenit-o de la tatăl său – Uday şi-a căutat micile lui răzbunări. În calitate de preşedinte al Comitetului Olimpic Irakian şi al Asociaţiei de Fotbal Irakian, Uday le aplica pedepse fizice aspre atleţilor care nu câştigau competiţiile. De asemenea, obişnuia să răpească tinere irakiene pentru a le schingiui. A fost prins şi lichidat de americani în 2003.

Fiul cel mare a lui Fidel Castro s-a sinucis

În ianuarie 2018, presa internaţională anunţa că fiul cel mare al lui Fidel Castro, Fidel Ángel Castro Díaz-Balart, alintat Fidelito, s-a sinucis. Conform celor declarate de familia sa, acesta suferea din cauza depresiei de când se ştia şi lucrurile au luat o turnură şi mai întunecată decât până atunci după ce l-a pierdut pe tatăl lui, în noiembrie 2016.

Părinţii lui Fidelito au divorţat când el era mic, motiv pentru care acesta a ajuns să-şi petreacă primii ani din viaţă în Statele Unite, cu mama lui. Când s-a dus să-şi viziteze tatăl în Mexic, Castro a refuzat să-l mai trimită înapoi la mama lui, în SUA, şi l-a ţinut pe lângă el, învăţându-l jocurile murdare ale politicii.

În primă instanţă, Fidelito a sprijinit mişcarea revoluţionară iniţiată de tatăl lui, însă, în ultimii lui ani de viaţă se distanţase simţitor de ea. Într-un final, şi-a pus capăt zilelor.

Edda Mussolini s-a măritat cu rivalul tatălui ei

Edda a fost cea mai mare fiică a dictatorului italian Benito Mussolini. S-a măritat cu ministrul de Externe Galeazzo Ciano, care a fost, într-un final, judecat şi executat pentru trădare, în 1944, după care a reuşit să fugă în Elveţia, de unde oferea informaţii secrete despre regimul dictatorial al tatălui ei. Când s-a întors în Italia, în 1945, a fost arestată imediat şi condamnată la doi ani după gratii. Câţiva ani buni mai târziu, a publicat o autobiografie, La mia vita, în 1975, după care a murit în Roma, 20 de ani mai târziu.

Lana Peters, fiica lui Stalin, a fugit în SUA

Svetlana Alliluyeva, care şi-a schimbat numele în Lana Peters, a fost fiica cea mică a lui Josef Stalin. La numai şase ani, mama ei s-a sinucis, lăsând-o pe biata fetiţă în seama fraţilor ei şi a tatălui dictator. Spre deosebire de fraţii ei, Lana a avut parte de un destin mai norocos.

Jacob, unul dintre fraţi, dispăruse într-un lagăr de concentrare nazist, iar altul a murit, la 40 de ani, din cauza alcoolismului. Lana a reuşit să iasă din URSS în 1967 şi s-a apucat să scrie cărţi în exil, două dintre volumele ei devenind best sellers. Peters a fost căsătorită de trei ori şi a avut trei copii. S-a stins din viaţă din cauza cancerului, la 85 de ani.Recente

Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg