Ce sacrificii au făcut 7 actori celebri de la Hollywood pentru unele roluri: şi-au spart dinţii şi nu s-au spălat săptămâni întregi

17 sacrificii roluri actori celebri jpg jpeg

Există actori care pun pe primul loc cariera şi abia apoi sănătatea sau viaţa personală. Datorită sacrificiilor pe care unii actori le-au făcut în timpul filmărilor, s-au născut personaje memorabile şi filme demne de Oscar. Iată câteva dintre ele.

Michelle Williams- „O săptămână cu Marilyn“ (2011)

Multe actriţe, nu doar cele de la Hollywood, visează să o joace Marylin Monroe, sex simbolul anilor  '50. Totuşi, nu toate reuşesc  să recreeze imaginea legendarei Marilyn. Când Michelle Williams a primit rolul principal în ,,My Week with Marilyn” ( O săptămână cu Marilyn), a făcut tot posibilul să fie cât mai aproape de personajul ei. Actriţa a petrecut zile întregi ascultând interviurile vedetei   şi urmărind filme cu participarea sa pentru a învăţa cum să vorbească corect şi cu intonaţia potrivită. De asemenea, Michelle se machia în fiecare zi şi purta lucruri similare cu cele pe care le prefer Marilyn. Dar asta nu e totul. Williams îşi strângea intenţionat picioarele cu curele, sub genunchi, pentru a învăţa faimosul mers al blondei. Toate eforturile nu au fost în zadar - Michelle Williams a reuşit să joace impecabil şi să obţină recenzii pozitive pentru munca depusă. Pentru acest rol, în 2012, ea a fost răsplătită cu un Glob de aur. De asemenea, în acelaşi an, a fost nominalizată la Oscar, pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Mai citeşte şi: Actriţa Michelle Williams s-a căsătorit în secret cu muzicianul Phil Elverum

Shia LaBeouf- „Furia“ (2014)

În filmul „Fury“ (Furia), actorul îl joacă pe Boyd 'Bible' Swan, un soldat care face parte din echipajul unui tanc. Pentru a se obişnui cu rolul, Shia s-a înrolat Garda Naţională, unde a participat la exerciţii militare. LaBeouf şi-a dorit să fie cât mai credibil şi a recurs la alte sacrificii: şi-a scos singur un dinte şi nu s-a spălat câteva săptămâni. Mai mult, actorul s-a gândit că machiajul nu este suficient de realist, astfel încât s-a tăiat singur pe obraz.  

Halle Berry- „ Febra iubirii “ (1991)

Halle a fost întotdeauna o profesionistă şi chiar de la începutul carierei a depus toate eforturile pentru un rol. Aşa s-a întâmplat şi în cazul peliculei „Jungle Fever“ (Febra iubirii), unde joacă rolul unei fete dependente de droguri. În 1991, actriţa tocmai şi-a început călătoria în lumea cinematografiei mari, iar când a venit la audiţie, regizorul Spike Lee a trimis-o imediat acasă, crezând că pentru un astfel de personaj fata era prea frumoasă şi bine îngrijită. Cu toate acestea, Berry nu a vrut să se dea înapoi şi a început să se obişnuiască cu rolul. Din fericire, actriţa nu a folosit substanţe ilegale, aşa cum au făcut-o alţii (da, au existat şi astfel de actori în istorie), dar a început să frecventeze locurile unde adeasea puteau fi întâlnite persoane dependente de drogori, pentru a le urmări comportamentul şi felul cum vorbesc. Pe lânga asta, Halle nu a făcut duş timp de două luni. Potrivit actriţei, corpul ei la acea vreme era lipicios şi murdar, iar părul era prea uscat. Dar aceste sacrificii au meritat pentru că într-un final Berry a primit rolul.

Robert De Niro - „ Promontoriul groazei “ (1991)

Un rol de excepţie a realizat Robert De Niro în filmul „Cape Fear“ (Promontoriul groazei),  un thriller psihologic. Pentru a-l juca pe criminalul Max Cady, care, după 14 ani de închisoare, vrea să se răzbune pe procurorul (Nick Nolte), De Niro i-a cerut stomatologului său să-i spargă dinţii şi să le schimbe culoarea. Potrivit lui De Niro, în realitate, un criminal periculos nu poate avea un zâmbet strălucitor ca la Hollywood. Această procedură l-a costat pe actor cinci mii de dolari. Totuşi, după filmări, Robert şi-a refăcut dinţii, dar pentru o sumă mult mai mare - a trebuit să plătească 20 de mii de dolari. Recompensa pentru astfel de sacrificii a fost o nominalizare la premiul Oscar. În 1992, competiţia pentru cel mai bun actor în rol principal a fost foarte strânsă, câştigătorul fiind atunci Anthony Hopkins pentru „The Silence of the Lambs“.

Liam Neeson - „The Grey: La limita supravieţuirii“ (2011)

Liam a fost puţin mai norocos - nu a trebuit să-şi scoată dinţi sau să stea nespălat luni întregi. Cu toate acestea, a făcut şi el un sacrificiu în timpul filmărilor pentru filmul  „The Grey”. Într-o scenă, actorul avea nevoie să mănânce carne crudă de lup, iar această „delicatesă” nu a fost deloc proaspătă, ci a stat în congelator aproape şase luni. Ulterior, Neeson a recunoscut că este irlandez şi obişnuieşte să mănânce feluri de mâncare care pot părea ciudate pentru mulţi. Prin urmare, în mod clar, actorul nu a avut probleme cu această scenă.

Mai citeşte şi: Liam Neeson:«Ador să fiu ţigan»

Heath Ledger - „Cavalerul negru“ (2008)

Pentru faimosul rol Joker din „The Dark Knight“, Heath Ledger a decis să locuiască singur, o lună de zile, într-o cameră de hotel. În tot acest timp, a elaborat detaliile imaginii personajului său. Heath şi-a notat toate gândurile şi sentimentele pe care le-a avut în acel moment într-un jurnal special, apoi a folosit acest material în timpul filmărilor. Poate că acest lucru l-a ajutat să strălucească, dar preţul plătit a fost sănătatea. Heath Ledger a intrat într-o depresie profundă, după care a decedat. Deşi rolul lui Joker i-a adus o nominalizare la premiile Oscar pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, unele voci susţin că interpretarea acestui personaj atât de întunecat l-a distrus psihic pe Heath Ledger. Actorul a murit după ce a luat o supradoză de somnifere şi antidepresive, cu puţin timp înainte de lansarea filmului în cinematografe.

Hilary Swank- „Băieţii nu plâng niciodată“ (1999)

Pentru filmul „Boys Don't Cry“ (Băieţii nu plâng niciodată) actriţa a trebuit să se transforme în bărbat, aşa că a început să facă acest lucru înainte de începerea filmărilor. Hilary s-a tuns scurt, a început să poarte exclusiv haine pentru bărbaţi, a pierdut în greutate şi a făcut exerciţii fizice pentru a-şi forma o anumită musculatură. În plus, a încercat să imite mersul masculin şi şi-a schimbat vocea. Mai mult, Swank şi-a legat sânii, pentru a se asigura că seamănă cu un bărbat. Eforturile ei nu au fost în zadar, pentru că acest rol i-a adus tinerei actriţe premiul Oscar, în 1999.

Mai citeşte şi: Mariajul straniu avut de Michael Jackson şi Lisa Marie Presley – sex fals şi orgasme bizareRecente

Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg