Ce trebuie să faci ca să îţi crească unghiile mai repede. Alimentaţia, un factor important

1 unghii jpg jpeg

Procesul de creştere al unghilor îţi pune la încercare răbdarea? Există multe modalităţi cu ajutorul cărora poţi avea unghii lungi şi frumoase. Pentru că se spune că manichiura este cartea de vizită a unei femei, te vom ajuta să descoperi care sunt trucurile ce pot contribui la accelerarea procesului de creştere.

Unghiile sănătoase trebuie să fie netede şi dure, fără pete sau şanţuri şi să crească într-un ritm normal. Dacă unghiile tale se dezvoltă încet, există mai multe remedii casnice şi tehnici de îngrijire care pot ajuta în procesul de creştere. Având grijă de corpul tău, poţi ajuta totodată şi unghiile să crească mai repede.

Citeşte şi: Se taie sau nu cuticulele? În unele zone ale lumii este o practică interzisă de lege 

Cele mai bune alimente pentru creşterea unghiilor

Biotina este recomandată, deoarece ajută la creşterea rezistenţei părului şi unghiilor. Studiile spun că o doză de 2,5 miligrame de biotină administrată zilnic poate îmbunătăţi rezistenţa unghiilor, în doar câteva săptămâni. Biotina poate fi găsită în mod natural în alimente precum: ouă fierte, drojdie de bere, sardine, nuci, cereale integrale, soia, conopidă, banane şi ciuperci.

Un alt ajutor de nădejde este şi orezul. De ce? Pentru că una dintre vitaminele esenţiale pentru creşterea şi rezistenţa unghiilor este vitamina B, care se găseşte în orez. Aşadar, consumul de orez, de mai multe ori pe săptămână, poate ajuta la întărirea unghiilor.

În plus, alimentele bogate în vitamina C sunt recomandate pentru creşterea unghiilor. Surse naturale de vitamina C sunt: cătina, portocalele, măceşele, kiwi, broccoli, ardeiul iute, lămâia sau grepfrut.

Lasă unghiile „să respire‟, din când în când

O concepţie greşită este că oja formează un strat care protejează unghiile. În realitate, studiile nu susţin această afirmaţie. De fapt, substanţele chimice din ojă pot pătrunde în unghie, lucru care poate provoca decolorarea unghiei şi exfolierea sa. Desigur, nu trebuie să renunţi în totalitate la colorarea unghiilor, însă o pauză din când în când este benefică.

Citeşte şi: Nuanţe de lac de unghii care se potrivesc oricărei ţinute. Care nu se demodează niciodată? 

Ce alte lucruri poţi face:

  • Aplică zilnic pe unghii vaselină. Acţionează ca un hidratant pentru unghii şi cuticule. În plus, întăreşte unghiile şi formează un strat protector;
  • Poartă mănuşi din latex, de fiecare dată când faci curăţenie;
  • Pentru a preveni ruperea, experţii recomandă folosirea întăritorului de unghii. Ţine cont că trebuie utilizat doar pe o perioadă scurtă de timp!

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg