Cel mai bogat om din lume îl provoacă pe Putin la bătaie. Elon Musk: „Miza e Ucraina!‟

1 musk si putin jpg jpeg

Fondatorul Tesla i-a aruncat mănuşa preşedintelui rus, l-a provocat la o luptă directă pentru Ucraina, într-o postare pe Twitter. Îl provoc pe Vladimir Putin la o luptă corp la corp”, a scris cel mai bogat om din lume pe reţelele sociale în cursul zilei de ieri. „Miza este Ucraina‟, a ţinut să precizeze acesta.

Omul de afaceri de 50 de ani a tăguit contul oficial de Twitter de la Kremlin când a pus o întrebare cât se poate de directă: „Eşti de acord cu această luptă?”. Miliardarul născut în Africa de Sud este cunoscut ca un personaj exotic, făcând adesea comentarii scandaloase pe reţelele sociale, iar acum nu face nicio excepţie, având în vedere că l-a provocat la luptă directă pe nimeni altul decât fostul şef al KGB.

Musk n-a luat în seamă că Putin este deţinătorul unei centuri negre la judo şi autorul unei cărţi despre acest sport, intitulată „Judo: History, Theory, Practice” (n.r. Judo: istorie, teorie, practică). Mai mult, liderul de 69 de ani de la Kremlin a fost preşedintele onorific al Federaţiei Internaţionale de Judo încă din 2008 până zilele trecute, însă această titulatură i-a fost retrasă recent, în contextul războiului declanşat de armata sa în Ucraina.

stanga
dreapta
2 elon musk shutterstock 94858870 jpg jpeg
4 musk jpg jpeg
5 putin shutterstock 2026844540 jpg jpeg
1 musk si putin jpg jpeg

Provocarea mai mult decât surprinzătoare a lui Elon către Putin a apărut, pe 14 martie, printre alte postări ciudate ale lui Musk. Omul de afaceri a dat un citat din Macbeth, de William Shakespeare, după care a ţinut să precizeze milioanelor lui de urmăritori că “Netflix aşteaptă ca războiul să se încheie pentru a face un film despre un negru din Ucraina care se îndrăgosteşte de un soldar transsexual din Rusia”. Ce a vrut să spună cu acest lucru? Probabil nu mare lucru.

Musk se foloseşte adesea de social media pentru a stârni publicul, însă un lucru e clar. Deţinătorul unei averi de 218,9 miliarde de dolari a fost împotriva lui Putin încă de la începutul invaziei ruseşti. El a fost perfect de acord să asigure internet Ucrainei, cu ajutorul sateliţilor lui, Starlink, după ce i s-a cerut asta de către oficialii de la Kiev.

Miliardarul a ţinut să ia în glumă şi reacţia şefului delegaţiei spaţiale ruseşti, care îşi exprimase nemulţumirea cu privire la sancţiunile pe care Statele Unite le-au aplicat Rusiei după ce armata lui Putin a invadat Ucraina.

“Într-o astfel de situaţie, nu putem să le asigurăm americanilor cele mai bune motoare de rachetă din lume. Mai bine îi lăsăm să zboare în spaţiu pe o mătură, nu-mi pasă”, a declarat Dmitry Rogozin, şeful agenţiei spaţiale ruseşti, la o televiziune rusească.

În aceeaşi zi, Musk a postat un link cu lansarea plină de succes a SpaceX, pe care o comentat-o “mătura americană”. E limpede că Elon Musk e la curent cu tot ce mişcă în lumea asta şi-n afara ei, însă provocarea lui – de-a se lua la trântă cu cel mai temut lider politic mondial – va rămâne cel mai probabil fără răspuns, nu credeţi?

Foto - Shutterstock, Instagram