Cele 15 tinere angajate de Hitler ca să-i testeze mâncarea înainte de-a o mânca. Numai una a supravieţuit

1 1 hitler shutterstock 252142192 jpg jpeg

Adolf Hitler a urcat în ierarhia partidului nazist, după care a fost numit cancelar în 1933. Până atunci, War History Online susţine că au existat deja şapte atentate de asasinat la adresa lui. Cum s-a ferit de otrăvire?

Primul atentat la viaţa lui Hitler s-a petrecut în 1921, când un bărbat cu armă a început să tragă în timpul unui discurs de-ai liderului nazist. Acelaşi lucru s-a întâmplat de două ori în 1923, după care, în 1932, Adolf a scăpat din nou cu viaţă după ce se trăsese asupra lui de patru ori.

Totuşi, atentatul din 1930, care a presupus otrăvirea lui Hitler, i-a dat acestuia de gândit ceva mai mult. Dictatorul şi apropiaţii lui obişnuiau să mănânce la hotelul Kaiserhof din Berlin şi, după o masa luată acolo, toţi cei de la masă s-au îmbolnăvit. Mai puţin Hitler, care scăpase ca prin urechile acului pentru simplul motiv că era vegetarian şi nu mâncase carnea servită. Şi otrăvită.

Nu a fost arestat nimeni după acea otrăvire în masă, însă liderul nazist nici n-a lăsat lucrurile să meargă mai departe la fel. Şi-a angajat degustători de mâncare. 15 la număr. Toate numai femei tinere. Iar Margot Woelk a fost singura care a supravieţuit şi şi-a spus povestea, pentru prima dată, la 95 de ani.

Mai bine de jumătate de secol, Margot şi-a păstrat secretul chiar şi în faţa soţului ei. Apoi, la câteva luni după ce împlinise 95 de ani, a vorbit, pentru prima dată, despre rolul pe care l-a avut în timpul războiului – a fost degustătoarea de mâncare a lui Adolf Hitler.

“Eram convinsă, de fiecare dată, că aceea era ultima mea masă…”, a mărturisit, cu emoţie în glas, Margot Woelk.

Woelk avea în jur de 25 de ani când şi-a început cei doi ani şi jumătate în calitate de degăstătoare. Era una dintre cele 15 tinere care gustau mâncarea liderului nazist înainte să-i fie servită în "Wolf's Lair", centrul de comandă pe care-l avea în Polonia şi în care Adolf şi-a petrecut ultimii ani de război.  

“Era vegetarian. N-a mâncat niciodată carne pe întreaga perioadă cât am fost eu acolo”, a dezvăluit Woelk. “Hitler era extrem de paranoic privind acest aspect – că englezii o să-l otrăvească, motiv pentru care şi-a luat 15 fete care să guste mâncarea înainte ca el s-o mănânce”, a continuat aceasta.

În ianuarie 1945, când veniseră sovieticii, celelalte 14 fete care lucraseră cu Margot au fost executate. “Am aflat mai târziu că ruşii le împuşcaseră pe toate cele 14 fete. Ruşii veniseră în Berlin şi m-au luat şi pe mine. M-am dus în apartamentul unui medic şi m-au violat timp de 14 zile consecutive. De asta n-am putut avea niciodată copii. Au distrus totul!”

După încheierea războiului, Margot a încercat să-şi refacă viaţa. A lucrat ca secretară sau asistentă în departamentul administrativ al câtorva firme şi s-a bucurat de faptul că soţul ei s-a întors teafăr de pe front şi au mai putut trăi câţiva ani buni împreună.

La finele vieţii ei, în 2013, fosta angajată a lui Hitler a început să-şi spună povestea. “Decenii întregi am încercat să scap de amintirile acelea, dar se întoarceau, de fiecare data, şi mă bântuiau tot timpul noaptea…”, a declarat Margot Woelk.

Foto - ShutterstockRecente

Medicover foto Dan Malureanu 0503 JPG
Nativii acestor 3 zodii vor avea noroc in anul Dragonului de Lemn Sursa foto shutterstock 560312692 jpg
Horoscop jpg
femeie și bărbat în pat foto  Shutterstock jpg
Mel B jpg
Shogun serial jpg
vedetă cu câine foto  Shutterstock jpg
Martha Stewart foto  Shutterstock jpg
Blake Lively, Ryan Reynolds jpg
Japonia jpg
Kourtney Kardashian jpg
Harry Styles foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift cântăreața foto  Shutterstock jpg
Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg