Cele 15 tinere angajate de Hitler ca să-i testeze mâncarea înainte de-a o mânca. Numai una a supravieţuit

1 1 hitler shutterstock 252142192 jpg jpeg

Adolf Hitler a urcat în ierarhia partidului nazist, după care a fost numit cancelar în 1933. Până atunci, War History Online susţine că au existat deja şapte atentate de asasinat la adresa lui. Cum s-a ferit de otrăvire?

Primul atentat la viaţa lui Hitler s-a petrecut în 1921, când un bărbat cu armă a început să tragă în timpul unui discurs de-ai liderului nazist. Acelaşi lucru s-a întâmplat de două ori în 1923, după care, în 1932, Adolf a scăpat din nou cu viaţă după ce se trăsese asupra lui de patru ori.

Totuşi, atentatul din 1930, care a presupus otrăvirea lui Hitler, i-a dat acestuia de gândit ceva mai mult. Dictatorul şi apropiaţii lui obişnuiau să mănânce la hotelul Kaiserhof din Berlin şi, după o masa luată acolo, toţi cei de la masă s-au îmbolnăvit. Mai puţin Hitler, care scăpase ca prin urechile acului pentru simplul motiv că era vegetarian şi nu mâncase carnea servită. Şi otrăvită.

stanga
dreapta
2 hitler shutterstock 215528815 jpg jpeg
3 hitler shutterstock 215528821 jpg jpeg
4 hitler shutterstock 249573211 jpg jpeg
1 1 hitler shutterstock 252142192 jpg jpeg

Nu a fost arestat nimeni după acea otrăvire în masă, însă liderul nazist nici n-a lăsat lucrurile să meargă mai departe la fel. Şi-a angajat degustători de mâncare. 15 la număr. Toate numai femei tinere. Iar Margot Woelk a fost singura care a supravieţuit şi şi-a spus povestea, pentru prima dată, la 95 de ani.

Mai bine de jumătate de secol, Margot şi-a păstrat secretul chiar şi în faţa soţului ei. Apoi, la câteva luni după ce împlinise 95 de ani, a vorbit, pentru prima dată, despre rolul pe care l-a avut în timpul războiului – a fost degustătoarea de mâncare a lui Adolf Hitler.

“Eram convinsă, de fiecare dată, că aceea era ultima mea masă…”, a mărturisit, cu emoţie în glas, Margot Woelk.

Woelk avea în jur de 25 de ani când şi-a început cei doi ani şi jumătate în calitate de degăstătoare. Era una dintre cele 15 tinere care gustau mâncarea liderului nazist înainte să-i fie servită în "Wolf's Lair", centrul de comandă pe care-l avea în Polonia şi în care Adolf şi-a petrecut ultimii ani de război.  

“Era vegetarian. N-a mâncat niciodată carne pe întreaga perioadă cât am fost eu acolo”, a dezvăluit Woelk. “Hitler era extrem de paranoic privind acest aspect – că englezii o să-l otrăvească, motiv pentru care şi-a luat 15 fete care să guste mâncarea înainte ca el s-o mănânce”, a continuat aceasta.

În ianuarie 1945, când veniseră sovieticii, celelalte 14 fete care lucraseră cu Margot au fost executate. “Am aflat mai târziu că ruşii le împuşcaseră pe toate cele 14 fete. Ruşii veniseră în Berlin şi m-au luat şi pe mine. M-am dus în apartamentul unui medic şi m-au violat timp de 14 zile consecutive. De asta n-am putut avea niciodată copii. Au distrus totul!”

După încheierea războiului, Margot a încercat să-şi refacă viaţa. A lucrat ca secretară sau asistentă în departamentul administrativ al câtorva firme şi s-a bucurat de faptul că soţul ei s-a întors teafăr de pe front şi au mai putut trăi câţiva ani buni împreună.

La finele vieţii ei, în 2013, fosta angajată a lui Hitler a început să-şi spună povestea. “Decenii întregi am încercat să scap de amintirile acelea, dar se întoarceau, de fiecare data, şi mă bântuiau tot timpul noaptea…”, a declarat Margot Woelk.

Foto - ShutterstockRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg