Cele mai eficiente măşti de faţă cu chefir

1 64344 original jpg jpeg

Obţinut în urma fermentării laptelui, chefirul (sau kefir, cum i se mai spune în anumite zone) are gust acrişor şi un conţinut bogat de vitamine, B şi K, dar şi de minerale, de exemplu calciu şi magneziu.

Pe lângă beneficiile aduse sănătăţii,nu puţine la număr,chefirul face minuni când este folosit în tratamentele de înfrumuseţare preparate acasă,cu ingrediente din cămară.

Dacă aş fi ştiut până acum cât de bun este chefirul pentru hidratarea şi exfolierea tenului,probabil că nu aş mai fi cheltuit atâţia bani ca să-mi cumpăr tot felul de măşti din comerţ,care nu doar că nu au avut rezultatele aşteptate,dar mi-au şi iritat faţa. Am întrebat o prietenă cu un ten impecabil cum de reuşeşte să aibă pielea feţei atât de fină şi fără coşuri,dar mai ales cum de îşi ascunde atât de bine vârsta. Când mi-a spus că ori de câte ori are ocazia îşi pune chefir pe faţă,nu mi-a venit să cred. M-aş fi aşteptat să-mi înşire un număr mare de produse cosmetice din comerţ,care mai de care mai scumpe. Aşa că am început să fac şi eu la fel,iar rezultatele chiar sunt uimitoare.

Pentru exfoliere

Dacă vrei să înlocuieşti exfoliantul din comerţ cu unul făcut acasă,amestecă două linguri de chefir,o linguriţă de făină de ovăz şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Aplică scrubul pe faţă,gât şi decolteu,masează puţin pielea,lasă cinci minute să acţioneze,apoi spală bine tenul cu apă călduţă. Masca exfoliantă cu chefir ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii şi împiedică apariţia petelor inestetice pe ten. Trebuie folosită cel puţin o dată pe săptămână.

Atenţie!

În mod normal,masca exfoliantă cu chefir nu are contraindicaţii. Cu toate acestea,dacă simţi că te strânge pielea sau te ustură în contact cu ingredientele,spală-te imediat pe faţă şi aplică o cremă hidratantă.

Ca să hidratezi pielea

Pielea uscată se ridează foarte repede şi devine aspră la atingere. Pentru a o hidrata şi catifela,chefirul este de mare ajutor. Conţine acizi alfa-hidroxilici,foarte eficienţi împotriva procesului de îmbătrânire cutanată. Combină două linguri cu chefir,una cu brânză grasă de vaci şi un gălbenuş şi aplică amestecul pe faţa curată. După 20 de minute,clăteşte pielea cu apă călduţă. Masca este foarte eficientă în cazul tenului uscat şi normal,mai ales dacă este folosită de două ori pe săptămână,la diferenţă de cel puţin o zi între aplicări.

Dacă ai tenul gras

Amestecul de chefir şi pulbere de argilă albă (se găseşte la plafar),câte două linguri de fiecare,deschide porii,curăţă delicat faţa şi protejează stratul superior al pielii de razele ultraviolete,reducând riscul apariţiei petelor şi a arsurilor solare. Aplică masca pe faţă,folosind mişcări circulare,lasă să acţioneze 20 de minute,apoi clăteşte cu apă călduţă din abundenţă. Usucă tenul şi foloseşte o cremă lejeră,care să fie repede absorbită de piele.Recente

ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg