Cele mai eficiente remedii împotriva cearcănelor

1 74278 original jpg jpeg

Atât femeile, cât şi bărbaţii se pot confrunta cu cearcăne. Chiar dacă ele nu reprezintă o problemă gravă a pielii, ne fac să părem obosiţi, epuizaţi, nesănătoşi şi mai în vârstă. Însă, putem scăpa cu uşurinţă de cercurile întunecate şi inestetice de sub ochi, folosindu-ne de ingredientele din bucătărie.

Unele dintre principalele cauze care stau în spatele formării cercurilor întunecate sunt ereditatea,îmbătrânirea,pieleauscată,plânsul,statul în faţa calculatorului prea mult timp,stresul mental sau fizic,lipsa somnului şi alimentaţia nesănătoasă.

Remediile împotriva cearcănelor sunt:Sucul de lămâie

Vitamina C prezentă în sucul de lămâie ajută la îndepărtarea cercurilor întunecate de sub ochi,datorită proprietăţilor sale de luminare a pielii. Pune pe o dischetă de bumbac suc de lămâie şi aplic-o pe zona din jurul ochilor. Las-o să acţioneze 10 minute şi apoi clăteşte. Repetă tratamentul zilnic,timp de câteva  săptămâni.

Info:Dacă sucul de lămâie provoacă senzaţie de arsură,clăteşte imediat cu apă.

Citeşte şi:Cum stimulezi colagenul în mod natural

Uleiul de nucă de cocos

Datorită calităţii sale de hidratare,uleiul de nucă de cocos previne ridurile şi liniile fine din jurul ochilor. În plus,lasă pielea catifelată. Tot ce trebuie să faci este să aplici ulei de nucă de cocos extravirgin direct pe zona de sub ochi. Masează uşor cu mişcări circulare şi lasă-l să acţioneze câteva ore,apoi clăteşte. Repetă de două sau de trei ori pe zi,timp de câteva luni sau până când eşti mulţumită de rezultate.

Castravetele

Are proprietăţi astringente şi de înălbire a pielii,care ajută la eliminarea culorii închise de sub ochi. În plus,castravetele are efect relaxant şi revigorant. Taie un castravete proaspăt în felii groase şi pune-le la răcit în frigider 30 de minute. Apoi,pune câte o felie pe fiecare ochi şi lasă-le să acţioneze 10 minute. Clăteşte cu apă rece. Repetă tratamentul de două ori pe zi,timp de o săptămână.

Citeşte şi:Scapă rapid de punctele negre cu aceste două măşti!

Plicuri de ceai

Cafeina şi antioxidanţii prezenţi în ceai sunt foarte buni în scăderea cercurilor întunecate,precum şi în relaxarea muşchilor oculari prin eliberarea tensiunii,care provoacă mâncărimi şi senzaţie de arsură. Răceşte două plicuri de ceai verde sau negru (folosite) în frigider şi lasă-le aproximativ o jumătate de oră. Pune un plic de ceai peste fiecare ochi şi lasă-le să acţioneze 10-15 minute. Îndepărtează-le şi clăteşte-te pe faţă cu apă rece. Repetă de două sau de trei ori pe zi. Ai grijă să nu-ţi intre ceai în ochi.

Credit foto:www.thefitindian.comRecente

caine jpg
parola jpg
palpitatii jpg
Joan Collins foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
actor pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png