Cele mai frecvente probleme ale pielii iarna. Cum le tratezi şi când mergi la dermatolog

1 makeup 4890814 1280 jpg jpeg

În sezonul rece, pielea riscă să-şi piardă frumseţea din cauza frigului. Găseşte cele mai bune soluţii pentru a combate cele mai cunoscute probleme ale pielii care se ivesc în sezonul rece!

Aerul rece, vântul, temperaturile scăzute pot afecta grav tenul. Combate pielea uscată, atât de obişnuită în perioada de iarnă, prin schimbarea rutinei zilnice de îngrijire. După baie, înainte de uscare, aplică o cremă intens hidratantă, pentru a-ţi reda elasicitatea şi catifelarea pielii. Este cel mai simplu lucru pe care-l poţi face pentru a nu avea pielea uscată, dar nu şi singurul. Descoperă în cele ce urmează cum să previi şi să tratezi probleme precum descuamarea tenului, crăparea buzelor, uscarea şi crăparea pielii coatelor sau a călcâielor!

Descuamarea tenului

Pentru a preveni descuamarea pielii, evită produsele care conţin alcool, pentru că acestea usucă pielea de obicei, dar şi al cele anti-îmbătrânire sau de tratament, cu parfum sau uleiuri esenţiale. Aplică un produs de curăţare delicat şi o cremă intens hidratană. Dacă pielea se descuamează excesiv, adresează-te unui dermatolog. Dacă zonele descuamate dau mâncărimi şi apar iritaţii, este posibil să ai o alergie. Numai un medic dermatolog îţi poate prescrie crema potrivită, deci nu risca să aplici ceva ce ştii că a funcţionat în trecut sau la altcineva!

Înăsprirea coatelor

Singurul mod de a preveni înăsprirea pielii coatelor este să o hidratezi foarte bine. Aplică o cremă hidratantă după baie pentru a o proteja. Dacă ai deja această problemă, foloseşte o cremă hidratantă pentru corp de două ori pe zi. Când sunt foarte aspre, ajută să întinzi pe piele un strat de vaselină sau lanolină înainte de culcare. În cazul în care problema persistă chiar şi după o săptămână după ce ai început să aplici cremele, este posibil să ai nevoie de ceva mai puternic, pe bază de prescripţie medicală din partea unui dermatolog.

Atenţie!

Roşeaţa şi inflamaţia ar putea indica o boală numită psoriazis.

Crăparea buzelor sau a colţurilor gurii

În sezonul rece, nu poţi spune niciodată că ai folosit prea mult balsam de buze. Este cel mai bun mod de a preveni crăparea buzelor. Caută o soluţie hidratantă pe bază de lanolină şi cu factor de protecţie dacă urmează stai afară mai mult de o jumătate de oră. Spre deosebire de alte balsamuri, nu se va cristaliza la contactul cu aerul rece. Evită să-ţi umezeşti buzele, pentru că se vor usca şi mai mult.

Fisurile dureroase de la colţurile gurii poate indica o infecţie fungică numită cheilită angulară sau o carenţă nutriţională, cel mai probabil o lipsă de fier, zinc sau vitamine din complexul B. În acest caz, ai nevoie de un unguent pe bază de reţetă, de schimbarea dietei sau de un supliment alimentar indicat de medicul de familie, în urma realizării unor analize medicale.

Deshidratarea pielii mâinilor

Pielea subţire care acoperă mâinile este predispusă la deshidratare în timpul iernii. Protejeaz-o purtând mănuşi când ieşi sau mănuşi de cauciuc atunci când speli vasele. De asemenea, este important să le hidratezi foarte bine. Aplică o cremă de mâini înainte de culcare şi poartă mănuşi de bumbac pentru a permite produsului să acţioneze cât mai bine. În caz că pielea mâinilor devine crăpată, ustură sau chiar simţi că te arde când aplici creme ar trebui să mergi la un medic dermatolog. Mâinile foarte uscate pot fi semnul unor eczeme, a unei alergii sau a unei afecţiuni numite psoriazis. Pot fi necesare antibiotice orale, unguente, tratamente pe bază de cortizon sau cu lumină ultravioletă.

Crăparea sau înăsprirea călcâielor

Picioarele transpirate sunt mai predispuse la crăpături, deci ai grijă să schimbi şosetele ori de câte ori este nevoie! La finalul zilei, după spălare, aplică o loţiune specială pentru acea zonă. Dacă ai călcâiele foarte crăpate şi aspre, aplică un strat generos de cremă hidratantă şi poartă şosete de bumbac peste noapte. Pentru fisurile dureroase care nu se vindecă în 1-2 săptămâni ai nevoie de o cremă pe care numai un medic dermatolog ţi-o poate recomanda. De asemenea, picioarele crăpate care dau şi mâncărimi pot fi afectate de o ciupercă sau pot indica fie o eczemă fie boala psoriazis, deci este necesar un consult de specialitate.

Imagine de mohamed Hassan de la Pixabay



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg