Cele mai hidratante măşti pentru piele

1 76222 original jpg jpeg

Datorită vitaminelor A şi C, mineralelor şi proprietăţilor pe care le conţine, castravetele hidratează, catifelează şi calmează tegumentul. În plus, castravetele este ingredientul must-have din foarte multe produse destinate îngrijirii pielii.

Pentru o piele tânără, catifelată şi lipsită de imperfecţiuni, încearcă măştile cu castravete. Iată câteva reţete, pe care le poţi încerca acasă.

Mască facială cu castravete şi papaia, pentru catifelare

Ai nevoie de:

-    2 linguri pastă de papaia

-    2 linguri suc de castravete

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol cele două ingrediente şi amestecă cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe faţă spălată, las-o să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Pentru rezultate mai bune, repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Mască facială cu castravete şi miere, pentru toate tipurile de tenuri

Ai nevoie de:

-    2 linguri suc de castravete

-    2 linguri miere

Mod de preparare şi aplicare:

Amestecă cele două ingrediente. Aplică pasta pe faţă, masând prin mişcări circulare, blânde. Lasă masca să acţioneze pe pielea facială 20 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă şi şterge faţa cu un prosop curat. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Mască facială cu castravete şi iaurt, pentru piele uscată

Ai nevoie de:

-    2 linguri iaurt natural

-    2 linguri suc de castravete

Mod de preparare şi aplicare:

Într-un bol, pune cele două ingrediente şi amestecă cu o lingură. Aplică pasta pe faţă, las-o să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. În funcţie de cât de uscat este tenul, repetă tratamentul de două ori pe săptămână.