Cele mai periculoase ingrediente din produsele cosmetice

1 72975 original jpg jpeg

Unele produse cosmetice pe care le foloseşti zi de zi conţin substanţe periculoase nu doar pentru piele, ci şi pentru sănătate. Iată care sunt acestea pentru a şti de ce să te fereşti.

Emulsificatorii îmbătrânesc tenul

Cu toate ne dorim să ne păstrăm pielea netedă şi fără niciun rid. Din acest motiv apelăm la creme şi loţiuni care au rolul să menţină elasticitatea şi strălucirea pielii. Însă,fără să ştii,chiar aceste creme grăbesc îmbătrânirea celulelor. Emulsificatorii sunt substanţe care contribuie la omogenizarea uleiurilor cu apa. În timp ce uleiurile şi apa sunt absorbite de piele,emulsificatorii rămân la suprafaţă şi deshidratează tenul. Astfel,ridurile vor apărea mult mai repede. Ingredientele de pe etichetă care semnalizează prezenţa emulsificatorilor sunt bicarbonatul de amoniu,acidul malic,acidul fumaric,acidul lactic,calciul clorid şi fosfatul monocalcic.

Citeşte şi:

3 ingrediente ieftine care dau strălucire tenului

7 ingrediente cosmetice dăunătoare

Parabenii cresc riscul apariţiei cancerului

Parabenii sunt conservanţi,meniţi să crească durata de valabilitate a produselor. În acelaşi timp,ei sunt periculoşi pentru funcţia endocrină,deoarece pot provoca dezechilibre în producţia de hormoni. Prezenţa parabenilor a fost semnalizată în unele teste de depistare a cancerului de sân.

Exfolianţii pentru ten

Întrucât pielea de pe faţă este mai sensibilă produsele destinate ei nu au la fel de multe substanţe toxice. Însă,scruburile pentru faţă au în compoziţia lor particule din sâmburi de caise. Acestea nu doar îţi curăţă tenul,ci şi provoacă mici zgârâieturi pe suprafaţa lui. Chiar dacă nu se pot vedea cu ochiul liber ele permit bacteriilor să intre şi astfel apare roşeaţa şi acneea.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg