Celebrităţi despre care nu ştiai că au fost şi inventatori. Ce i-a inspirat să creeze ceva cu totul nou?
Vedetele demonstrează că nu trebuie să-ţi petreci zilele ascuns într-un laborator pentru a oferi lumii nişte invenţii destul de bune.
Geniul creator poate fi oriunde, până şi în actori, magicieni sau cântăreţi. Probabil nici nu te-ai gândit vreodată vedetele de mai jos au inventat ceva vreodată. De fapt, unii au devenit inventatori în timp ce jucau într-un film de lungmetraj, făceau repetiţii pentru un concert sau se pregăteau pentru un nou număr de magie. Descoperă cele mai interesante realizări ale lor!
Michael Jackson şi-a inventat proprii pantofi de dans
Pentru a putea dansa în modul unic pentru care a fost admirat de o lume întreagă, Michael Jackson a creat un pantof cum nu mai văzuse nimeni înainte. Tocul pantofului se putea ataşa la un cârlig de pe podea, ceea ce îi permitea să ancoreze în timp ce se apleca înainte, ajungea într-un unghi de 45 de grade şi se ridica, dând iluzia că sfidează legea gravitaţiei. Mişcarea a fost văzută pentru prima dată în videoclipul piesei „Smooth Criminal” şi părea imposibilă. Jackson a brevetat în anul 1993.
Magicianul Harry Houdini a inventat un costum de scufundări
Faimosul magician a făcut o carieră din demonstraţiile sale de evadare din locuri foarte strâmte. În anul 1917, şi-a folosit cunoştinţele prin brevetarea unui nou tip de costum de scufundări la mare adâncime care putea fi îndepărtat cu uşurinţă în cazul în care o defecţiune subacvatică îl obliga să revină la suprafaţă. Secretul costumului consta în faptul că era format din 2 secţiuni interconectate în loc să aibă o singură piesă. Houdini putea să îmbrace costumul fără ajutorul unei a doua persoane.
Magicianul a fost inspirat să facă costumul de moartea unui prieten apropiat. Amicul avusese un accident în timpul unei scufundări în Australia şi se înecase. După finalizarea invenţiei, a donat-o marinei SUA.
WiFi-ul ar fi fost creat mai târziu fără Hedy Lamarr
În timpul căsătoriei sale dezastruoase cu traficantul austriac de arme Fritz Mandl, de care a fugit pentru a ajunge la Hollywood în 1937, actriţa Hedi Lamarr aflase multe despre armament, în special despre torpile şi blocaje radio. O tragedie provcată de nemţi în septembrie 1940, în urma căreia au murit circa 260 de persoane, inclusiv aproape 90 de copii, a făcut-o să se gândească la ceva ce nu pare să preocupe o femeie atât de frumoasă: cum poate face o torpilă controlată de la distanţă care să poată ataca un submarin.
Lamarr a conceput un sistem pe care l-a dezvoltat împreună cu prietenul ei, compozitorul George Antheil. Au primit un brevet de invenţie în anul 1942, dar marina americană nu era prea entuziasmată. Brevetul Lamarr şi Antheil a expirat în anul 1959, dar metoda lor, cunoscută sub numele de tehnologie cu spectru răspândit, a fost folosită pentru dezvoltarea tehnologiei wireless. La sfârşitul anilor `90, Lamarr a primit recunoaşterea pentru invenţia ei. La moartea sa, în anul 2000, era la fel de cunoscută ca actriţă şi inventatoare.
Prince a creat un instrument muzical
Artistul a avut nişte idei pe care mulţi le-ar cataloga drept nebuneşti. În primul rând şi-a schimbat numele din Prince într-un simbol fără nume, ceea ce i-a făcut pe admiratorii lui să-l numească „artistul cunoscut anterior ca Prince”. Creativitatea l-a ajutat să-şi inventeze propriul instrument, o chitară sub formă de tastatură portabilă pe care trupa sa a folosit-o pe scenă. Instrumentul a fost supranumit Purpleaxxe. Prince nu a cântat niciodată la acest instrument. Totuşi, a primit brevetul de „Prince R. Nelson” în anul 1994.
Marlon Brando a primit 4 brevete de inventator
Spre sfârşitul vieţii sale, actorul Marlon Brando, care a fost şi un baterist pasionat, a lucrat la brevetarea unui nou tambur de conga care, în loc să fie acordat cu 5-6 şuruburi în partea de sus, putea fi acordat doar printr-o singură manivelă poziţionată în partea de jos. Începând din 2002, Brando a primit 4 brevete pentru sistemul său de acordare. Cu toate acestea, a murit în anul 2004, înainte de a-şi putea realiza visul de a-şi vedea invenţia intrând în producţie. În 2011, bateristul Poncho Sanchez a cântat la una dintre tobele Brando. I-a plăcut cum a sunat, însă a apreciat că ar fi prea scumpă de realizat.
FOTO: Shutterstock