Celebrităţi diagnosticate cu tulburări de spectru autist. Cum le-a afectat abilitatea de a juca sau cânta?

1 el jpg jpeg

Probabil ai auzit de tulburările de spectru autist, dar sigur mai sunt încă multe lucruri pe care nu le cunoaşteţi despre afecţiunile legate de dezvoltarea creierului care afectează modul în care o persoană percepe şi socializează. Unele vedete, în ciuda problemele de interacţiune socială şi comunicare au reuşit să-şi facă o carieră în film şi muzică.

Termenul „spectru” este utilizat pentru gama extinsă de simptome pe care o persoană diagnosticată cu tulburare de spectru autist le poate avea şi a diferitelor grade de severitate a afecţiunii. Odată cu popularitatea serialului de televiziune „Love on the Spectrum”, care urmăreşte mai multe persoane cu tulburare de spectru autist în lumea întâlnirilor, aceasta a devenit o parte a conversaţiei publice mai mult decât a făcut-o vreodată. Pe măsură ce a câştigat atenţia generală, din ce în ce mai multe vedete au vorbit cu sinceritate despre tulburarea cu care s-au confruntat ei înşişi.

Sir Anthony Hopkins

Celebrul actor Sir Anthony Hopkins a spus că nu a aflat că are sindromul Asperger până la vârsta de 70 de ani. „Cu siguranţă mă uit la oameni diferit”, a declarat el pentru „Daily Mail”, când a fost întrebat cum i-a afectat sindromul capacitatea de a face actorie. „Îmi place să deconstruiesc, să disec un personaj, să-i descopăr esenţa şi punctul meu de vedere nu va fi acelaşi cu al celorlalţi. Mi se oferă multe personaje care-şi doresc să deţină controlul, poate pentru că aşa mă văd oamenii. Sunt foarte interesat eu însumi să am controlul, pentru că aşa a trebuit să fiu. Nu pun nimic la îndoială, doar iau rolurile aşa cum sunt, pentru că sunt actor şi asta fac", a explicat Hopkins.

Daryl Hannah

Vreme de zeci de ani, de la filmele „Splash” din 1984 până la „Kill Bill” al lui Quentin Tarantino, la începutul anilor 2000, Daryl Hannah a fost o prezenţă constantă la Hollywood. Abia în 2013, a vorbit public despre dificultatea de a fi în centrul atenţiei, în mare parte cauzată de autismul cu care a fost diagnosticată în copilărie. „Nu m-am simţit niciodată confortabil să fiu în centrul atenţiei. M-a speriat întotdeauna", a spus ea pentru publicaţia „People”. A mărturisit că se simte adesea atât de incomod încât a refuzat să apară în talk-show-uri şi alte evenimente promoţionale pentru filmele ei: „Am pierdut atât de mult timp din cauza fricii şi nesiguranţei”.

Courtney Love

După moartea soţului ei, Kurt Cobain, actriţa nominalizată la Globurile de Aur, Courtney Love, a vorbit despre rolul pe care autismul l-a jucat în copilăria ei. „Eram foarte introvertită. Am fost diagnosticată cu autism”, a spus ea şi a adăugat: „Mult timp n-am vorbit, apoi am înflorit pur şi simplu. Prima mea vizită la un psihiatru a fost când aveam trei ani. Am făcut terapie observaţională şi tot felul de alte terapii”.

Susan Boyle

Cântăreaţa scoţiană care a ajuns la faimă în 2009, după ce a apărut în Britain's Got Talent, Susan Boyle, când a aflat că are sindromul Asperger, şi-a văzut diagnosticul ca o sursă de confort. „Pe când eram copil, mi s-a pus diagnosticul greşit. Mi s-a spus că am leziuni cerebrale. Am ştiut întotdeauna că nu este adevărat. Acum, înţeleg mai bine ce nu este în regulă şi mă simt uşurată, mai relaxată”, a spus Boyle pentru publicaţia „The Guardian”.



Recente

Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg