Celebrităţi recunoscute pentru actele de caritate. Au primit onoruri regale din partea Reginei Elisabeta a II-a

1 shutterstock 145731881 jpg jpeg

Nu puţini artişti nu doar prin câştigarea unor premii remarcabile în carieră, ci şi prin actele lor de caritate, prin fondarea unor organizaţii non-profit în beneficiul celor mai puţin norocoşi, ceea ce a atras atenţia Reginei Elisabeta a II-a care le-a recunoscut eforturile şi le-a oferit onoruri regale.

Printre celebrităţile cele mai cunoscute pentru actele de caritate se numără  fotbalistul David Beckham. Este ambasador la UNICEF din anul 2005 şi a fondat în Marea Britanie fundaţia Malaria No More începând din anul 2007. A fost decorat de Regina Elisabeta a II-a cu Ordinul Imperiului Britanic, devenind din anul 2003 Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic. Descoperă ce alte celebrităţi filantopice au fost recunoscute de Regina Angliei!

Catherine Zeta-Jones, Comandant al Ordinului Imperiului Britanic

Cunoscuta vedetă de film Catherine Zeta-Jones susţine mai multe organizaţii caritabile. Deseori, strânge fonduri pentru persoanele aflate în nevoie, este ambasador al Societăţii Naţionale pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Copii şi este unul dintre membrii Fundaţiei Cinema for Peace. Pentru activităţile caritabile desfăşurate în Ţara Galilor, în anul 2011, a primit distincţia de Comandant al Ordinului Imperiului Britanic, oferit de Prinţul Charles.

Bill Gates, Cavaler al Ordinului Britanic

Cofondator al Microsoft şi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, Bill Gates îşi foloseşte banii pentru a-i ajuta şi pe ceilalţi. Gates şi soţia sa au creat Fundaţia Bill & Melinda Gates în anul 2000. În plus, au finanţat mai multe organizaţii şi programe de cercetare ştiinţifică de la începutul noului mileniu. De aceea, în anul 2005, a fost numit Cavaler onorific al Ordinului Imperiului Britanic de către Regina Angliei.

Ed Sheeran, Membru al Ordinului Imperiului Britanic

Este cunoscut ca un cântăreţ britanic carismatic, dar ar trebui ştiut despre el şi faptul că face multe pentru a-i ajuta pe alţii. Cântă adesea la concerte caritabile, îndeosebi pentru susţinerea copiilor şi tinerilor vulnerabili, este ambasador pentru un ospiciu şi a lansat o fundaţie proprie, Ed Sheeran Suffolk Music Foundation. De aceea, în anul 2017, a primit din partea prinţului Charles decoraţia Membru al Ordinului Imperiului Britanic.

Sir Elton John

La sfârşitul anilor `80, artistul Elton John a început să susţină cauza celor care se luptă cu SIDA. Şi-a folosit influenţa pentru a înfiinţa Fundaţia Elton John SIDA în anul 1992. Pentru actele sale caritabile, a primit onoruri regale în mai multe rânduri. În anul 1995, a fost numit Comandant al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), iar, peste 5 ani, a fost numit „Membru al Ordinului Companionilor de Onoare”.

Ewan McGregor, Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic

Nu este doar un actor de la Hollywood, ci este cunoscut şi pentru actele sale de caritate. A fost partener UNICEF începând din anul 2004 şi, împreună cu această organizaţie, a călătorit peste tot din Africa şi Mongolia, până în părţile îndepărtate ale Indiei. În 2013, a primit distincţia de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic.

Decorate pentru activitatea artistică

O serie de celebrităţi au primit onoruri regale pentru activitatea lor în domeniul muzical sau cinematografic.

Adele

În anul 2013, Adele a fost numită una dintre cele mai puternice 100 de femei din Marea Britanie. Mai mult, a primit din partea prinţului Charles decoraţia de Membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru activitatea pe plan muzical. Nu s-a oprit aici, întrucât a vândut peste 120 de milioane de discuri şi este una dintre cele mai bine vândute artişti muzicali din lume.

Kate Winslet

A devenit cunoscută în întreaga lume îndeosebi pentru rolul din pelicula „Titanic”, dar s-a dovedit a fi mai mult decât o actriţă cu un singur rol celebru şi a primit premiile Academiei, Emmy şi Grammy pe parcursul carierei sale. De asemenea, a fost numită una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume în anul 2009, iar, în anul 2012, a fost numită Comandant al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea sa.

FOTO: ShutterstockRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg