Cezar Ouatu lămureşte latura sa româno-italiană prezentată la X Factor UK

1 83395 original jpg jpeg

Cântăreţul care şi-a încercat norocul în trecut la Eurovision a participat la X Factor în Marea Britanie. În speranţa că va câştiga, cântăreţul de operă a dat tot ce a fost mai bun din el. Dar nu asta a fost problema care i-a nemulţumit pe fani. Ci faptul că Cezar Ouatu s-a prezentat ca fiind româno-italian în momentul în care a fost întrebat de naţionalitatea sa.

Cezar Ouatu lămureşte latura sa româno-italiană prezentată la X Factor UK. Fanii au fost revoltaţi şi susţin că se ruşinează de faptul că este român. Dar cântăreţul susţine că este româno-italian deoarece s-a născut în România, dar a crescut în Italia.

„Nu mi-a fost ruşine vreodată că sunt român. Asta o spun în gura mare. Dar eu nu m-am dus acolo să reprezint neapărat România, m-am dus să mă reprezint pe mine ca artist şi «să joc în altă ligă a industriei muzicale». Trebuie să recunosc, şi aş fi ipocrit să nu spun chestia asta, că m-am născut în România, am avut copilăria mea în România, dar din punct de vedere artistic, şi mulţi români nu ştiu treaba asta, eu am început în Italia.

Am şi cetăţenie italiană, dar nu asta e relevant, ci faptul că debutul, şcoala de canto şi tot ce a însemnat «cântăreţul Cezar Ouatu» au fost în Italia. Lumea şi publicul larg mă ştie de acum cinci ani, când am reprezentat România la Eurovision. Dar dacă nu aş fi fost la conservator în Italia, dacă nu aş fi avut concerte la operele din Italia, dacă nu aş fi participat la concursuri în Italia, dacă nu aş fi îngrijit bătrâni în Italia pentru a mă întreţine în facultate, nu cred că aş fi ajuns unde sunt astăzi, chiar şi în România.

image

Nu cred că aş fi putut să reprezint cu mândrie România. Aş fi fost un simplu pianist, probabil muritor de foame. Nu neg faptul că sunt român, iar în momentul în care am spus că sunt italian-român nu cred că am greşit cu ceva, dar na, aşa suntem noi, românii, cârcotaşi. Dar probabil că ăsta este felul nostru de a fi. Aşa s-a întâmplat şi în cazul Simonei Halep, pe care am judecat-o. Dar eu sunt bucuros că sunt român, iar dacă românii se bucură că îi reprezint, sunt extrem de onorat şi de fericit“, a explicat cântăreţul.

Ouatu neagă faptul că ar fi fost o strategie cauzată de teama că românii nu sunt văzuţi cu ochi buni în Marea Britanie: „Numai la partea asta socială nu-mi stătea mie gândul atunci, imaginaţi-vă doar stresul şi emoţiile de acolo. Nu am făcut-o din punct de vedere strategic, în niciun caz. La urma urmei, pe ei nici nu-i interesează de unde vii. Eu am dublă cetăţenie, nu mă dau italian, dar Italia mi-a dat foarte multe, pe meritul şi pe sacrificiile mele, dar Italia mi-a dat foare multe, ceea ce, şi nu mă feresc să o spun, poate că România nu mi-a dat. Şi nu România mi-a plătit mie studiile, dar eu sunt mândru că sunt român şi niciodată nu m-am plâns şi nu am reproşat că România nu m-a susţinut pe mine pe zona mea. Nu, nu m-am plâns, dar când văd românii că se bat cu pumnul în piept că, vezi Doamne, mă dau de altă naţionalitate, eu trebuie să spun adevărul. Eu trebuie să spun că sunt româno-italian, pentru că asta sunt. Din punct de vedere al carierei, mi-a dat foarte multe Italia, nu că România nu mi-ar fi dat, dar mi-a dat în 2013 cu apariţia mea la Eurovision. De atunci încolo, da, dar până la momentul ăla ce făceam? Muream de foame? Sunt mulţi români care îşi dau cu părerea gratuit“.

image

Un alt detaliu care i-a nemulţumit pe fanii săi români a fost faptul că le-a spus juraţilor că vine din Italia. Cezar Ouatu a lămurit şi acest aspect spunând că, înainte de preselecţii, a fost în Italia pentru a îşi ridica o diplomă.

„Întâmplător, eu chiar veneam din Italia în acea zi, am fost să-mi iau diploma de la conservator. M-a întrebat de unde veneam atunci şi i-am zis adevărul. Totuşi, să nu ne pripim în a comenta şi a judeca nişte oameni aiurea. Dacă românii vor să fie mândri, să fie mândri, iar eu mă bucur pentru acest lucru şi le mulţumesc. Eu am primit foarte multe mesaje din toată lumea – Australia, America, Anglia. Dacă românii mei vor să fie mai mândri decât ceilalţi, sunt liberi să o facă şi eu le mulţumesc“, a mărturisit artistul, conform Adevarul.ro.

image


Recente

Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg