Cine a inventat buretele pentru machiaj şi de ce actorii cu care lucra ajunseseră să îi fure bureţii

1 beautyblender jpg jpeg

Buretele pentru machiaj este extrem de popular în întreaga lume şi este folosit atât de profesionişti, cât şi de oameni obişnuiţi. Puţini ştiu însă cum a fost inventat acest „mic ajutor‟ din industria cosmetică, dar şi care este povestea de viaţă a fondatoarei sale.

Născută în 1961, Rea Ann Silva a crescut în Los Angeles, într-o familie modestă, cu origini latine. Silva şi-a dorit de mică să îşi găsească o ocupaţie ca să îşi ajute familia să ducă un trai decent. Conştientă de talentul său în materie de artă, Silva s-a înscris la Institutul de Design din Los Angeles, iar de acolo viaţa i s-a schimbat. În timp ce participa la cursurile de desen şi schiţe, Silva a fost nevoită să lucreze pentru a-şi suplimenta veniturile de trai. A primit o slujbă în vânzări de parfumuri, la un magazin universal. În cele din urmă, Silva a trecut la tejgheaua pentru produse cosmetice, ceea ce a deschis o nouă direcţie în viaţa ei. După ce a învăţat principiile aplicării machiajului, Silva a transformat aceste abilităţi într-o altă oportunitate de muncă mai bine plătită - machiajul pe vedetele de televiziune şi film.

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Rea Ann Silva (@reaannsilva)

O postare distribuită de Rea Ann Silva (@reaannsilva)

De ce buretele pentru machiaj are forma unui ou

A muncit foarte mult pentru a-şi face un nume în această industrie. Filmarea în format HD a mărit orice defect sau pată de pe pielea artiştilor, acest lucru împingând-o pe Silva să se adapteze şi să încerce noi tehnici. A descoperit că, după ore de filmare, actorii ajungeau să aibă tone de machiaj pe faţă, iar prin mâinile sale treceau litri de fond de ten. Avea nevoie de un mod eficient şi precis pentru a aplica machiajul. A început să machieze cu simplii bureţi, dar, uneori, din cauza formei imprecise, bureţii nu puteau acoperi zone greu accesibile. A încercat să taie bureţii, în aşa fel încât, noul ajutor să se potrivească nevoilor ei. În cele din urmă, văzând în timpul fimărilor cum un actor mânca un ou, într-o scenă, şi-a imaginat cum ar fi dacă „buretele magic‟ ar avea forma oului respectiv. A realizat acest produs fără margini şi cu un vârf ascuţit care i-a permis să întindă machiajul uşor, pe toată faţa. Mai târziu, Silva a participat la un curs de dezvoltare profesională, unde a învăţat o nouă tehnică - umezirea buretelui pentru un machiaj reuşit. Această combinaţie a revoluţionat întreaga piaţă de make-up. Imediat după ce a implementat acest truc, a observat că actorii cu care lucra, furau bureţii pentru că îşi doreau şi ei un aşa produs în trusa lor personală.

De la idee, la afacere de succes

Silva şi-a dat seama că îşi poate transforma creaţia într-o oportunitate de afacere, determinând-o să îşi deschidă o afacere şi să vândă bureţi în întreaga lume. Muncea pe platourile de filmare în schimbul 2 şi 3 pentru a-şi vedea visul împlinit. Odată ce a reuşit să vândă acest produs, buretele de machiaj a devenit extrem de popular. Produsele erau tăiate manual şi formate de lucrători în mod individual, făcând fiecare burete unic. Sunt reutilizabili şi poţi întinde orice marcă de machiaj cu ajutorul lor. Odată cu apariţia Youtube şi a influencerilor din social media, popularitatea buretelui a crescut şi mai mult. Au apărut zeci de tutoriale pe Internet despre machiajul cu „buretele-ou‟, iar sute de mii de oameni obişnuiţi au devenit dornici să experimenteze acest tip de make-up.

Sursă foto: Shutterstock, InstagramRecente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg