Cine l-a crescut pe Saddam Hussein? Mama lui nu l-a vrut şi a încercat să-l avorteze!

1 hussein shutterstock 89256823 jpg jpeg

Din 1979 până în 2003, Saddam Hussein a fost dictatorul Irakului. Cunoscut ca “măcelarul din Bagdad”, liderul politic a fost cât de poate de despotic şi de violent pe durata mandatului său.

Biography susţine că Hussein a devenit interesat de politică de la o vârstă fragedă. La numai 20 de ani, a intrat în politică, ca membru al partidului Ba'ath. El şi colegii săi au încercat să-l asasineze pe preşedintele de-atunci al ţării, iar, când asemenea misiune a eşuat, Saddam a fugit în Siria şi apoi în Egipt. Când s-a întors în Irak, Hussein a fost băgat după gratii, însă, după câţiva ani, a reuşit să evadeze şi să urce în ierarhia politică.

History relatează despre ascensiunea politică a lui Hussein, care l-a instaurat pe vărul lui, Ahmed Hassan al-Bakr, la putere în 1968. În 11 ani, acesta l-a înlocuit pe al-Bakr şi, drept urmare, i-a executat pe oponenţii lui în primul an de mandat prezidenţial.

Propriul popor a trăit în teamă ani la rând din simplul motiv că preşedintele lor răpea, închidea şi tortura oameni simpli şi nu ezita niciodată să execute cetăţeni fără niciun motiv invocat. The New York Times spune lucrurilor pe nume – Hussein a fost capabil de multe rele, iar familia lui n-a făcut decât să contribuie la cruzimea sa. În ce mod?

Saddam a avut o viaţă greu încă de la început. De fapt, dinainte de-a veni pe lume. La numai câteva luni înainte de-a se naşte, tatăl lui a murit, apoi fratele lui s-a stins şi el din viaţă din cauza cancerului. Suferindă, mama lui Saddam, Subha Tulfah al-Musallat, a încercat să-l avorteze pe Saddam şi apoi să se sinucidă chiar ea. N-a reuşit asta şi, astfel, Saddam Hussein a venit pe lume pe 28 aprilie 1937, în Tikrit, Irak.

The Washington Post susţine că al-Mussallat a mai avut trei fii înaintea lui Saddam – printre care şi cel care a murit de cancer – şi a fost cât se poate de dură cu ei. O prezenţă absolut intimidantă, femeia nu şi l-a dorit pe Hussein, motiv pentru care l-a trimis la un unchi de-ai lui până la vârsta de 3 ani.

Subha al-Musallat s-a recăsătorit, iar, după nuntă, Hussein a revenit acasă, să locuiască cu mama lui şi tatăl său vitreg, cunoscut în satul lor ca "Hassan mincinosul". Tatăl vitreg l-a abuzat pe băiat atât fizic, cât şi emoţional. Îl bătea constant pe Saddam, lucru care îi crea o suferinţă nesfârşită. Se pare că Hassan îl punea pe copil să fure şi chiar să omoare un om la comanda sa. Iar mama lui n-a intervenit niciodată, conform celor publicate de The Washington Post. Viaţa de coşmar de acasă l-a făcut pe băiat să se întoarcă la unchiul lui pe la 8-10 ani. Iar unchiul lui a fost cel care l-a influenţat pe tânăr din punct de vedere politic.

Unchiul lui Saddam era membru în partidul Ba'ath, lucru care l-a determinat şi pe Hussein să intre în partid în 1957. Multă lume susţine că Saddam a devenit dictator feroce din cauză că fusese abandaonat şi maltratat de mama sa. În copilărie, acesta avea mari probleme în a-şi gestiona furia simţită. Tortura animale mici, lucru care indică o viitoare violenţă împotriva oamenilor la maturitate.

Saddam a ajuns, într-un final, să plătească pentru crimele în masă de care s-a făcut vinovat. Acesta a fost executat pe 30 decembrie 2006, după ce fusese găsit vinovat pentru mai multe încălcări ale drepturilor omului, confom celor publicate de ThoughtCo.



Recente

422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg
Rihanna (1) jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg
Kanye West  foto   Shutterstock jpg
Dudley Moore  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2249337991 jpg