Corina Caragea: „Ne-am pus la bătaie toate resursele pentru acest turneu‟

Așa cum echipa Naționalei s-a pregătit în teren pentru EURO 2024, la fel și Corina Caragea a muncit temeinic pentru cel mai așteptat eveniment sportiv al anului. Din tribune și redacție, prezentatoarea Știrilor Sportive de la PRO TV a strigat „Hai, România!‟.

image

Meciul Generației de Aur de pe Arena Națională a avut loc în fața a peste 50.000 de oameni, iar tu te-ai aflat printre spectatori. Cum s-a simțit acest eveniment din public?

Am avut bilete chiar aproape de teren și mă simt foarte norocoasă că am fost spectator la acest meci. Stânga – dreapta erau români veniți din toată lumea, să fie martori la „ultimul dans‟ al acestor jucători. Și ce este și mai interesant – erau mulți copii care îi știau pe Hagi, Ilie, Dorinel, îi strigau, le purtau tricourile și erau gata să sară gardul, să intre peste ei pe teren pentru un selfie. Este incredibil cum această generație a rămas și după 30 de ani un model pentru alte generații. Performanțele lor încă nu au fost egalate sau depășite în fotbalul românesc, însă acest EURO îmi dă speranțe. Îmi era dor de o atmosferă așa cum e normal să fie pe un stadion – civilizație, multe familii, aplauze și bucurie, părinți care atunci, în ’94, erau în stradă, la sărbătoare, și-au adus astăzi copiii să cunoască istoria.

Citește și Corina Caragea, adevărul despre părul ei lung și strălucitor

Ai participat și la dineul oficial al Generației de Aur, unde s-au aflat vedete mari din sport, precum Jose Mourinho și Rivaldo. Ce impresie ți-au lăsat?

Mourinho este așa cum îl știm toți – rezervat și... special. A fost asaltat pentru poze și autografe și desigur, nu este ușor să faci față la atâta iubire. Nici nu cred că se aștepta. Rivaldo avea bucuria specifică brazilienilor, pe față. Zâmbitor în permanență, relaxat și gata de dans și petrecere, prietenos. Un jucător uriaș, și la propriu, și la figurat, peste care anii nu au trecut și căruia nici faima nu i-a umbrit caracterul.

În fața cărui sportiv ai avut cele mai mari emoții din cariera ta de până acum? Poți să ne povestești cum ai gestionat situația?

În fața lui Mircea Lucescu – eram în practică, aveam 19 ani și am mers, pentru prima dată, la o filmare. Un interviu cu Mircea Lucescu. Am uitat toate întrebările pe care mi le pregătisem. După câteva secunde care au durat câteva secole, am început să vorbesc, dar nimic din ce îmi propusesem de acasă.

Fără dar și poate, participarea României la EURO 2024 este un moment important din fotbal. Cum au decurs pregătirile din redacție pentru un astfel de eveniment?

A fost agitație, într-adevăr. Cu toții ne-am implicat și ne-am pus la bătaie toate resursele pentru acest turneu, așa cum și Naționala a făcut-o în teren. Primul meci a fost o victorie pentru istorie și, în aceeași măsură, o audiență pentru istorie, un Everest de care suntem mândri. Se muncește la foc continuu, dar suntem cu toții pasionați și fericiți că putem să luăm parte la acest fenomen fotbalistic. Eu am fost în tribune, alături de 40 de mii de români fericiți, dar am auzit că în redacție a fost petrecere, s-a trăit la intensitate maximă meciul.

Cine crezi că va fi „vedeta‟ din echipa României la EURO 2024?

Cred că grupul este, de această dată, vedetă. Spre deosebire de alte echipe, în care sunt individualități multe, la noi puterea stă în grup și felul în care selecționerul îi ridică și motivează. Mie îmi plac Drăgușin și căpitanul, Stanciu, dar poate sunt influențată și de filmul „În inima Naționalei‟, pe care l-am văzut înainte de turneu, și care este acum disponibil, pe VOYO.

Se spune că profesia de jurnalist dă dependență. Cum procedezi când ești în vacanță, te poți deconecta de la evenimente sau primul lucru pe care îl faci dimineața este să verifici știrile?

Cel mai bun exemplu este acum – am fost și merg la meciurile României, în Germania, în timpul liber. Mi-am cumpărat din timp bilete și am chiar și la semifinală și finală, deci am speranțe că voi vedea România acolo. Jonglez cu plecările între jurnale, redacție, unde este nevoie de mine și aeroport. Plec fix cât pentru ziua meciului și revin rapid acasă. Este obositor, dar și frumos!

Citește continuarea interviului în cea mai nouă ediție a revistei Click! pentru femei.

Credite foto – Șerban Nițescu / PRO TV



Recente

Menstruatie jpg
Oprah Winfrey  jpg
WhatsApp Image 2024 07 01 at 1 27 39 PM jpeg
Ecran Stradal 960x576x2 mp4 thumbnail png
Horoscopul calatoriilor 2024  Sursa foto shutterstock 1941596062 jpg
camasa jpg
Chris Martin si Gwyneth Paltrow jpeg
SSS05834 mod jpg
Tom Cruise, Suri Cruise  jpeg
Allan   CEO Saga jpg
Afiș Gala O, mio babbino caro, Puccini jpg
STUDENT DE 10 by UNTOLD & Neversea jpg
Beach Please bilete GA jpeg
Alergii  jpg
Fiica Christinei Applegate suferă de o boală rară jpg
Vedete  jpg
Otilia jpeg
SAGA24 landscape png
UNTOLD   TOP 100 FESTIVALS 2024 jpeg
pozitie verticala jpg