Cum alegi săpunul potrivit pielii tale

1 60909 original jpg jpeg

Îl foloseşti frecvent pentru a îndepărta impurităţile de pe ten, dar ştii oare care este potrivit pielii tale? Citeşte explicaţiile noastre şi alege săpunul adresat tipului tău de piele.

Săpunul este,în general,format din grăsime animală sau vegetală şi sodă caustică,conţine parfum,culori şi extracte naturale. Deşi are o formulă foarte eficientă pentru a îndepărta grăsimea şi murdăria de pe piele,aceasta tinde să şi usuce tenul. De aceea,este bine să optezi pentru un săpun care se pliază nevoilor tale.

Pentru tenul gras

Tenul gras are prea mult sebum şi este predispus la acnee. Acesta trebuie să fie curăţat în mod regulat. Cu toate acestea,dacă te speli foarte des pe faţă,apelează la un săpun cu o formulă mai uşoară pentru a elimina murdăria şi sebumul. În felul acesta nu faci rău tenului.

Poţi să-ţi exfoliezi faţa cu săpunuri care au fulgi de ovăz,sare de mare,sâmburi de piersici şi zahăr brun. Acestea sunt mai blânde cu pielea şi sunt naturale. Evită săpunurile care conţin substanţe chimice dure,cum este acidul glicolic care poate afecta sau irita tenul.

Pentru pielea uscată

Dacă ai tenul uscat,alege un săpun blând ce conţine ingrediente hidratante,cum este glicerina. Glicerina,un compus incolor este cunoscută pentru proprietăţile sale hidratante. Evită săpunul aspru. Dacă pielea ta este foarte uscată poţi să o ştergi cu toner sau să o stropeşti cu apă caldă dimineaţa şi să foloseşti săpun numai la sfârşitul zilei.

Pentru pielea sensibilă

Există multe săpunurispecial concepute pentru pielea sensibilă. Acestea nu conţin parfum şi coloranţi.

Pentru pielea cu pete

Germenii,în combinaţie cu excesul de sebum,favorizează apariţia pielii cu pete. Săpunurile medicinale cu ingrediente antibacteriene sunt adesea folosite pentru a rezolva această problemă a tenului. Evită săpunul care este prea dur pentru piele,întrucât poate elimina nu numai bacteriile rele,dar şi pe cele bune care păstrează pielea sănătoasă.

Pentru pielea mixtă

Cele care au acest tip de pieletrebuie să evite săpunurile care sunt special concepute pentru a trata fie piele uscată,fie tenul gras. În schimb,optează pentru săpunul cu glicerină. Acesta este indicat şi pentru tenul mixt.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg